Friday, October 24, 2008

Hagyma

Tegnap szinte minden abbol keszult, volt sutoben sult leves es lassufozoben csinaltam lekvart. Ugy alakult, h lett itthon vagy 4 kilo es a New Covent Garden szakacskonyvben ket recept is van. Igazabol a tradicionalis franciat akartam megcsinalni, de ez a sutobensult is zsenialis volt. A lekvar meg nyami, bar a pasi szerint (az elofabaisbelekot :P) ez nem lekvar hanem csatni, mert ecet (balzsam) van benne, hat nekem mindegy minek hivjuk, isteni. Melegen is az volt tegnap, meg hidegen is ma. Es a legjobb, h a hagyma megtisztitasan tul semmi munka egyikkel sem. A harmadik kreacio, ami nem hagymas, a rozskenyer, ami viszont iszonyu ciceres volt. Isteni a vegeredmeny, de 3 napig kellett vele matatni. Ettol fuggetlenul fogok meg csinalni, mert nagyon finom, egeszen suru, tomor de nem tapados texturaju kenyer lett belole. Csak hat ugye jo elore ki kell szamolni, h mikorra lesz kesz es mikor kell vele vmit csinalni.

Ma meg a rettenetes, kivul kokemeny, 2 napja meg ehetetlen, mara belul majdnem rohadtbarna (asszem tulhutottek), nembio oszibarack adta az apropot, kajatkinemdobunk alapon, ebedre ettunk hatalmas hazijoghurtos vegyesgyumolcs turmixot. Amilyen vacakul vagyunk, eleg volt mindkettonknek. Vacsorara kene meg vmit kitalalni.

No comments: