Friday, September 19, 2008

Ugyelek

a pasik irodajaban. Ben korhazba ment, felulvizsgalatra, megnezni, h kell-e es ha igen mikor, cserelni a csipojet megint. Enyempasi meg tul bizi a telefonra valaszolni. Mondjuk eddig meg egy sem volt, fel orat a szabad iroasztal letakaritasaval toltottem. Tipikusan pasi iroda, mocskos es rendetlen. Meg mosogattam. Nem kis sokk lesz Bennek hazajonni, nem fog raismerni a iroasztalara :P

Regen irtam, nem biztos h nekem valo ez a kedvesnaplom tipusu skribalas. Megprobalok kitartani, pusztan azert, mert milyen_jo_lesz_visszaolvasni_majd_par_ev_mulva. Amiben ott a bibi, h most sincs semmire idom, tuti nem regi naplobejegyzeseket olvasgatni. Ezert nem toroltem ki szemelyes emilt egyet sem az elmult 6-7 evben, pasi megmenti nekem oket minden gepcserenel, mert azt is milyen_jo_lesz_visszaolvasni. Mikozben ujakat irni sincs idom, tobbhetes restanciaim vannak baratokkal, rokonokkal.

Zongorafronton attores tortent. Nem nagy, magatol meg nem ul le, de kicsi is valami, ha javaslom h az agya szetunasa helyett nem ulne-e le (mert tv, ds, egyeb meg mindig nincs), akkor leul. Skalazik, termeszetesen az uj konyvbol, abbol meg a skala is vonzobb. Es tanulja a Starwars zenejet (nepszeru darabok atiratai gyerekeknek) es dudolaszik melle, nagyon edes :)
A lenyeg, h szeresse csinalni, egyelore szereti.

Tegnapelotti hazifeladat, viktorianus dologhaz vezetojenek kellett levelet irni, az eletkorulmenyek jobbitasa erdekeben. Kiindulasi olvasmany kivonat Engels valamelyik munkajabol, hehe. Az iskolai napkoziben alkotott verzio szegenyesre sikerult, aztan szivott vele (velem) tegnap reggel, majd este az apja is leultette, valamit alkosson mar. Es megszallta az ihlet. Kinevezte magat a Dologhazak Allami Felugyelojenek, adott maganak vmi hangzatos nevet (amit o vmiert borzaszto viccesnek talalt) es porbadorongolta a vezetot. Hihetetlen jopofa kis iras lett, vicces is (ez nem volt szandekaban, de a hejesirasan meg a szofordulatain muszaj rohogni) meg szocialisan erzekeny is. Kivancsi leszek a fogadtatasra. Kulonosen annak fenyeben, h ezek a fajta feladatok nem erossegei.

Tegnap uszasoktatoi palyafutasom legsotetebb napjat eltem meg. Pedig jol kezdodott, a babacsoport hatuszasa remekul ment, Minette (anyamek mosogepet hivjak mindig igy :P) sirt egyedul az elejen, de amikor biztos lett benne h Mummy nem megy el a hugival a medence szelerol, akkor onfeledten vetette bele magat a jatekba. 3-5 evesek, leginkabb csak jatszunk. A fo cel h a fejuk vizes legyen es valahogy elkezdjenek mozogni a vizben, a labuk ne erje a medence feneket. Barmi tobb az bonusz. Most is van egy a csoportban, amelyik uszik, emlekeztetnem kell magam, h neki ne hurkat adjak hanem deszkat. Volt egy ujfiu is, anyja szerint megkesett a beszedfejlodese (szerintem nem csak az) es nem lesz tul kooperativ mert felenk. Annyira birom, ahogy szuloknek fogalma sincs a sajat gyerekukrol, a kisfiu vigyorogva csinalt szinte mindent, a viz ala bukast nem, de ezt elso alkalommal abszolute nem varom el. Birta h locsolom, kapalt ahogy kertem.
Aztan jott az elso eroskezdo csoport. Az h nincs hangom, nem segitett, komoly fegyelmezesi gondjaim vannak veluk. Az egyik tobbszor megutott, anyja szerint azert, mert cukorbeteg es emiatt hiper. Szerintem csak rosszul nevelt. Hiper gyerekem sok van, megutni nem szoktak. Ez megtette tobbszor. Bar nem voltam kivetelezett, masokat rugdalt. Amugy nem uszna rosszul, ha figyelne. Ennek az anyukanak a diab a mindenre huzhato, a gyerek korrekt, egeszseges korlatokat szabo nevelesenek hianyat igazolo urugy. A legtobb felrenevelt gyerek szuleinek van valami hasonlo.
Aztan a kezdo csoportom jott. 2 siro, mar a nevosorolvasasnal elrohano gyerekkel. Az a gyerek, amelyiknek a neve melle pipat teszek, mar az en felelossegem ugye. Ott alltam tehat 7 pipaval es 5 gyerekkel. Vartunk, hatha visszajonnek, illetve meg kellett gyozodnom, h a szulohoz rohantak vissza. Rabiztam a csoportot az egyik lajfgardra es rohantam utanuk. Agyrem. Az elsot meggyoztek, h jojjon megis, jott, a masodik horogve szedte a levegot, konnyek nelkul visitott. Anyukanak minden testnyilasan spriccelt az adrenalin kifele es tolta az uvoltve orjongo gyereket felem. En kezenfogtam, nyugtattam, elsetaltunk vegre a medenceig. Leultettem oket, 7 par lab a vizben, hurra, aztan valamiert hatat forditottam nekik es mire visszafordultam, mar csak 6 gyerek ult ott. Charlie elszelelt megint. Ugyan kertem anyukat, h jojjon velunk, ulhet a medence szelen (ezt hivatalosan nem szabad, de siro gyereknel nem gond a kivetelezes), de nem jott, kavezni fontosabb lett volna. Ketsegbeesve lestem korbe, hol a gyerek, mit csinaljak. Raparancsoltam a kolkokre h mind marad a medenceparton es nem megy vizbe senki, ismet a lajfgardra biztam oket es rohantam megint. Most nem volt nehez megtalalni oket mert mar nem csak a gyerek orditott, hanem anyuka is. Odamentem hozzajuk, ramsziszegett h miert nem tartottam ott a gyereket, ergo az en hibam (na ja, az a dolgom, h erovel fogjak le gyerekeket, mikozben a kollegamat nemreg jelentette fel egy szulo, h tul sokat tapizta a gyereket), majd orditott a gyerekkel tovabb. Se kave, se uszas, csodas delutanjuk lehetett.

Azt nem ertem, h az hogy van, h itt a szulok ahol ernek feljelentgetnek, belenktorlik a kutyaszaros cipojuket, kiadjak, h mikor rakjuk a gyereket feljebb, megfenyegetnek ezzelazzal, alig paran tudjak a nevemet. A gyerekeknek nonstop folyik az orra, pimaszok, kezelhetetlenek es piszkosak. Amint nem nezek oda valami kretenseget csinalnak, legalabbis nem figyelnek soha, az ora fele fegyelmezes. Persze nem mind es mindig, de szep hanyaduk. A masik helyen ahol dolgozom, en vagyok a Susie, a kezemet szorongatjak ora utan, koszonik, h ekkora elmenyben reszesitettem a gyerekuket, mennyit fejlodott stbstb. A gyerekek tisztak, jolneveltek es meg akarnak tanulni uszni. A babak nem persze, azok meg csak szorakozni akarnak, de azokkal a masik helyen sincs gondom. Arvakat akarok tanitani :PPP

Es hat igen, proli vs. kozeposztaly...

A nap fenypontja azonban az utolso oram alatt tortent, ami egy magantanitvannyal volt (Chris autodidakta 15 eves, onmagatol tanult meg uszni, valami elkepesztoen jol csinalja, technikat tanitok csak neki, egy elmeny minden perc vele tenyleg). Odajott a Tristan nevu lajfgard hozzam, aki nemmellesleg vezeto beosztott LG volt eppen es megkerdezte h a lila klipbordomat veletlenul nem a medencepartrol csentem-e el, mert az a lajfgardoke. Mondtam neki h nem, aszittem viccel, nezze meg, az enyembol le van torve egy darab, az a markajele ;). Eroskodott, h "fura h pont olyan van nekem is". Biztositottam, h boltban aruljak, standard klipbord, hagyonmarlogva. De nem hagyott, mert "az is gyanus, h ugyanolyan rozsdas az enyem is". Erre is volt magyarazatom, hiszen vizparton (neha vizben) hasznalom, ugyanolyan vacak a femresze mindnek, de ugye VICCEL?! Biztositott rola, h nem, es otthagyott. Ezen a ponton nemkicsit voltam kiakadva, utanamentem, a kezebe nyomtam az inkriminalt darabot es folytattam a tanitast. Kesobb lattam, h rateszi a dossziemra. Azert asse semmi, h 42 evesen egy 2 font erteku muanyagszar ellopasaval, majd a buntett notorius letagadasaval vagyok megvadolva. Amugy nem is ertem,mit gondolt. Ha en loptam volna el, akkor a szembesiteskor laposakat pislogva bevallom, amit tettem es elnezest kero felmosollyal atadom neki??? Egyaltalan, ha ellopom, akkor ott hasznalom tovabb??? Nem is az irrital igazan, h tolvajnak, hanem az, h pitinek es ostobanak nez :P. Asszem nem lesz lelkifurdalasom, h masik melo akad mashol. Ja, megprobaltam megkeresni a felelos LG-t, de mint mar emlitettem, o volt az, nem lattam ertelmet neki panaszkodni orola. Az irodaban leadtam a klipbordot, mondam az irodistaknak, h a cegnek adomanyozom szeretettel. Kivancsi vagyok, lesz-e es mi a folytatas, ha ezt is elsumakoljak, az azert jelent valamit. Akkor sem vedtek meg, amikor egy T.Vendeg "mean bitch"nek nevezett es akkor sem, amikor egy anyuka 15 masik elott negyedorat orditott velem, teljesen ok nelkul. Fasza kis hely ez. Es akkor itt visszautalnek a masik helyre, ahol a kezemet szorongatjak es a vezetoedzo MINDEN alkalommal megkoszoni, h eljottem...

Pasi megkerdezte mit irok. Mondtam blogot. "What a sad, patethic wanker you are, haven't got anything better to do?!":DDD Hat errol ennyit.

No comments: