Monday, September 29, 2008

Ringyrongytorpe

az vagyok, egy hete nem irni erre a jo kis blogra, milyen dolog ez mar, irgumburgum! :)
A het valtozatosan telt, igazabol nem is emlekszem mikkel, a hajlajtok koze tartozik pl h Danit nem viszem tobbe penteken uszni. Borzalmasan viselkedik es en borzalmasan nem birom kezelni. Es hat az eleg ciki, h osszeszoritott fogakkal, okolbeszorult arccal kikelek magambol, a tobbi gyerek sem erdemli. Meg igazabol neki sincs szuksege a delelotti tornaora, delutani rugby utan, az esti trampolin elott meg egy sportra. Nem mintha nem birna, nem arrol van szo, de elegem van abbol, h minden percet elore le kell beszelni, pontos forgatokonyvet irni, kitalalni kbozo osztonzo es/vagy zsarolo argumentumokat, amikert vagy amik elkerulesere hajlando nem focizni a medenceparton (fel orat kell kibirnia, mielott az o csoportja kerulne sorra, nem birom ravenni, h tudja le a kotelezo olvasast, ds-t nem vagyok hajlando a kezebeadni csak emiatt), nem dobalni eztazt a vizbe, nem nyomni viz ala a csoporttarsakat es elfogadhato szinten vegezni a gyakorlatokat. Allitom, h soha nem fog rendesen megtanulni uszni (bar a melluszasa kezd tankonyvi lenni), 2 ev tapasztalata erre eleg volt, ennyit mar meg birok allapitani. Nincs motivalva. A botsaska alkata sem segiti, de nala cingarabbaknak is megy, neki is menne, de nem motivalt. Atussza a fel medencet viz alatt, szerintem siman nem erti, minek kellene JOBBAN csinalnia. Talan hagynom kene a fenebe az egeszet, de egyreszt jot tesz neki meg az a heti 45 perc is (szerdan asszem iskolai sport nincs is semmi), masreszt jar a pasinak 2 nap, amikor hosszuzhat. Mert igy most maradt neki erre a hetfo es a szerda, hiszen penteken neki kell elhoznia az iskolabol.

Nem volt ihletem ma irni, de lam, csak sikerul. ;)

A hetvege remek volt, jo kis csapat vagyunk mi a pasival (a gyerekrol inkabb nem szolnek ebben az ertelemben :PPP). Vasarnap kiment, h megnyirja a szomszed garazsara kapaszkodo borostyant es azota sem tudom, h ennek hatasara, vagy amugy is ezt terveztek, de a szomszed haz 2 lakasabol is kijottek a pasik, a teton levo oserdot nyirni. Annyira belelkesedtek, h vegul gyakorlatilag az egeszet leszedtek, aminek 80%a a mi kertunkben landolt, koszike. Tegnap 3 oran at egettuk (tudom, kornyezetszennyezo, de nincs egy 10m3-es kontenerre penzem, sajat kocsival 40 fordulo lenne, megoldhatatlan), az otodevel talan vegeztunk. A legnagyobb nehezseg, h a cucc osszeallt egy nehol 20 centis matracca, athatolhatatlan, az oldalfalon levo kb 1 darabban jott le. Most vennem kell vmi motoros fureszt amivel nekieshetunk es feldarabolhatjuk. Ezt sajnos muszaj lesz magunk elvigyuk a szemetlerakoba, viszont 1 nmes darabokban 1 ember is kezelheti oket (khm, en). A maradek csonkokat lekezelem novenyirtoval, a telen kidogolhet vegre, aztan tavasszal vagunk 2 lukat a mi betonunkba (vagy megelegszem vmi bazi csereppel) es futohortenziat ultetek bele. Nem no 3 meternel nagyobbra, birja az arnyekot, viragzik es befedi a betonfalat. Viszont nem arnyekolja be a fel kertet.

Szombaton nem csinaltunk semmi kulonoset, en tanitottam reggel, kolok hazifeladatot irt, pasi dolgozott, aztan estefele kitalaltam, h mi sosem tarsasozunk, jatsszunk valamit. Elovettuk a meg sosem hasznalt Catant (Angi draga, koszonjuk szepen ismet) es este 10-ig jatszottunk. Nekem eleinte nem jott be, kulonosen, h eleg bonyolultak a szabalyok es en vagyok az egyetlen, aki magyarul olvas a csaladban, alig bujtam ki neha a papirokbol, de ugy a felenel kezdtem raerezni az izere. Kolok nyert, kvazi semmi segitseggel, illetve a belkereskedelmet nagyon alapszinten muveltuk (1-1 barter es kesz) es ha neki kellett valami, akkor mindig kapott. Mar majdnem ugy tarsasozik, mint egy felnott, nem a tobbieknek drukkol es veszteni is tud szepen, bar azert jobb amikor nyer. En nem is tudom, mikor tanultam meg veszteni, legalabbis vele kapcsolatban sosem banom ;)
Remek volt. Probaltuk tegnap este is felallitani, de a gyerek inkabb muveszkedni akart, papirmasezott inkabb. Ehhez szepen leteritette az asztalt, nem kent ossze semmit, es meg asszisztalni sem kellett hozza, egeszen kulturgyerek lesz a vegen. :) Jo lenne neki egy teso, szegenykem, annyira kis szocialis, de meg mindig nem arulnka a sarki tecsoban :P.

3 comments:

gyümi said...

a kúszó hortenzia simán befut akár hatalmas tűzfalakat is, csak lassabban nő, mint a borostyán, de azért idővel azt is kezelni kell, mert hatalmas tud lenni.
(remélem sikerült érdemben hozzászólnom:)))

zsuzsi said...

Nahat :)
Te vagy az elso kommentem :)

Koszi az infot, nem tudtam, az info az volt rola, h 3 meterre terjed. Ez is olyan borzalmasan agressziv mint a borostyan? Nem vicc, 20 centis matrac fekszik a kertben, szabdalasra varva, meg plane elszallitasra, mar keszulok lelekben az ujrafuvesitesre, ki fog alatta rohadni...
A kezelesre eleg, h metszoolloval nyirkaljuk?
Koszi nagyon, minden felvilagositasnak orulok, engem meg gyomolni is most tanitott meg egy baratnom, bena nemkertesz vagyok :P

gyümi said...

sokkal kevésbé agresszív, de amikor eléri a kívánt méretet szívfájdalom nélkül metszeni kell. elég egy metszőolló:))) és tényleg lassan nő, biztos azért mondták neked, mert mire nagyobb lesz, már nem fogsz erre emlékezni:)))