Wednesday, June 2, 2010

A gyerek dicserete

Dolgozatleadas van jovo szerdan, eppen csak tul vagyok az anyag felen, nagyon gaz a helyzet, csak remelni tudom, h kesz leszek, de erre semmi garancia. Mar nem vagyok kepes ejszakazni, mint a foiskola alatt.

De az onostorozas helyett inkabb a gyereket dicsernem. Igazabol nem is tudom, o valtozott-e meg ennyire, vagy az en szemleletem az o iranyaba, valoszinuleg kozelitett a ket dolog. Persze most sem jut el minden levetett gonce a szennyesig, de a mienk sem es o meg sosem szolt rank. Azon csodalkozom neha, h hogyan nem jutott meg eszebe bejonni a szobamba es szamonkerni, h milyen alapon rakatok vele rendet az oveben...
A napokban volt par kortars fiu a kozelben, haverok, ittalvas, ilyesmik es mar nem csak matekban szarnyalja tul oket, hanem ugy altalaban mindenben. Ertelmes beszelgeteseket lehet vele folytatni, erdeklik a napi esemenyek (jobban mint engem), a politika, sport (na ebben kb 100% lekoroz :P), szepen fejezi ki magat, legalabbis angolul. Ma nekiallt latinul tanulni, nem tudom, meddig tart a lelkesedes, de egy oldalt teleirt amamus-szal meg hasonlokkal es jokat vitaztunk a kiejtesen (sic!). Szepen eszik (bah, mi az h szepen enni, nem rofog es az etel nagyja a tanyeron landol, ha leesik, ami kisebb csoda az o uleskeptelenseget is figyelembe veve). Gyorsabban es ugyesebben osszepakolta a kempingcuccat, mint a haverja, aki pl a halozsakjat haza akarta vinni anyukanak, majd o beszuszakolja a zsakjaba, neki nem megy... Mondjuk, ha ezt a kadetoknal is eloadja a het vegen, hat lesz moka-kacagas.

Reggelente kajakozni jar most a szunetben, szorffel meg nem hoditottak meg egy orszagot sem, kalozokat sem lehet vele uldozni, pedig most ez a karrierterv, h tengeresz lesz igazibol es kalozokat kerget majd. Es a kajak pirospotot er a kadeteknal is, bar a nagy szerelem azert a szorf, kulonosen a T15, a kamasz szerdak, ahol vegtelenul elvezi, h o a kicsi, akit a nagyok bevesznek, egyenlo veluk (vagy legalabbis ugy hiszi :), hihetetlen aranyos, ahogy koveti oket, mint egy kiskutya, utanuk szol, h "ma jol ment neked is Elliot"), jovo hettol neoprent sem akar viselni a 10+ fokos vizben, mert a nagyokon mar csak polo+bermuda volt, csak o oltozott be mint egy "kisbaba". Orulok, h megis szamit a csoportnyomas, latja, mi a ciki, mi a meno, ha nem is mindenben, de sok dologban. Erik szocialisan is es eddig szerencsere csupa pozitiv peldat talalt kovetesre erdemesnek.
Kezd megbaratkozni a sarki iskola gondolataval, bar amikor kerdeztem tole, h az uj iskolaba jonne-e inkabb interjuzni, vagy az aktualis iskolaval megy csillagvizsgaloba, akkor igen elkampicsorodott, h nem mehet csillagozni, de persze mehet, leszarom az uj iskolat, ha 1 hettel elore kepesek idopontot adni es ha arra nem kepesek, h a falu szambajoheto 5 altalanos iskolajaban lecsekkoljak, h mikor van valahol valami nagyobb szabasu rendezveny, akkor igy jartak, majd latjak eleget szeptembertol. Mert persze nem tudhatnak mindenrol mindenhol, de 7-en a gyerek aktualis iskolajabol a 2 ovisbolcsis csoporton kivul mind a 7 evfolyam megy, azert ez eleg nagyszabasu sztem. Hat be kell erjek velem egyedul, mert ugye meg ertesiteni sem tudom oket, itt most szunet van, hetfon meg kicsit keso lesz szolni nekik, h szorrivagyok de a gyerek nem jon. Elviszem a pasit, legalabb a letszam kilesz. Meg mondtam a gyereknek, h irjon listat, majd atadom a kerdeseit :)

Es nyar lett vegre, mazlista kisfiam 25 fokban, ragyogo napsutesben fog kempingezni (ohpardon Junior Adventure Weekend-ezni) a kadetokkal. Mult het vegen az outletben fillerekert kistafiroltam a legtutibb techno cuccokkal, elso este a nappaliban aludt a foldon a halozsakjaban, aztan a haverral is volt egy ejjel a satorban (sztem zero alvassal, masnap legalabbis aludt 2 orat delutan, 4 eves kora ota most eloszor), meg elso este fullra bepakolta a hatizsakot is, alig egy hettel a szukseges ido elott :). Es konyorog, h menjuk el egyutt Franciaorszagba hatizsakkal turazni, komolyan nemnormalis :DDD H miert pont a francokhoz, azt sem tudom :) Na joccaka, illetve meg megyek egyet eigenvektorozni :P

No comments: