Thursday, January 14, 2010

Kerékvágás

marmint a rendes, a mai nappal belelepni latszodunk vegre, esik az eso. Bar a lustadiszno iskola csak 3.30ig tart nyitva, se klubok, sportok, napkozi vagy egyeb nincs, indok nincs ra, mercsak, amivel az a legnagyobb bajom, h mar regen nem varom toluk a gyerek tenyszeru tudasanak fejleszteset, azt elvegzem en, az apja, meg sajat maga a millio konyvbol, amit olvas (es amit MIND megjegyez), meg persze a televizobol, aldassek Jeremy Clarkson neve, hiszen kitol mastol tudhatna, h a legklasszabb motor a Vmittudomenmi es a melyik szuperkarnak van hatekony porlasztoja... Amit varnek az iskolatol, az a gyerekmegorzes konkretan, mialatt mi dolgozunk, mert en mar tegnap is (mig apja itthonrol nyomta, az iskola meg bezart 12-kor, azzal az indokkal, h reggel 11.30-ig esett a ho, tehat hoesesben BEmenni lehetett, de amikor elallt, akkor jojjenek haza, mondjuk a 17-bol 5 gyereknek sikerult bejutnia a gyerek osztalyaban, osszevontak oket es foztek nekik levest, mikozben mindnel ott volt a csomagolt ebed, ahogy a szajton kertek, ne kerdezze senki a logikat, en mar regen nem is probalom oket megerteni...), de ma meg az apja is bement, egesz nap mitingelni fog, mert azt megsem tud itthonrol es a kliensei latni akarjak vegre, amit szinten megertek, en is szeretem latni :).

Kedden voltunk a korhazi fogaszaton, a demineralizalt fogaival, a falubeli fogorvos nem igazan tudta, mit kezdjen vele. Meg mindig nem tudjuk pontosan, konzilium lesz 6 het mulva, de eselyes, h kihuzzak, mondvan, azzal a foggal berleete lenne a fogorvoshoz amugyis, minek szivassuk foloslegesen, elobbutobb ugyis gyokerkezeles es korona, esellyel meg 20 eves kora elott. Csinaltak rola panoramarontgent (a diagnostic departmentben volt egy kis afferunk, amikor a nuclear medicine feliratot meglatva lajtosan kiakadt, merthogy ha a plutonium 217-et hasznaljak, akkor o abba belehal, de abba mindenki es miert hasznaljak, de megnyugtattak, h nem azt hasznaljak, viszont a reszletes magyarazat elott leallitottam a feleket, csori rontgenasszisztens valszeg meg nem latott aspi gyereket, mert komolyan elkezdett magyarazni :PPP), amin latszik, h csak 3 bolcsessegfoga lesz, alig tudtam megnyugtatni, h nem emiatt nem fog bejutni az egyetemre, nincs fogaszati ellenorzes elotte :PPP
Konkluzio, a helyzet sokkal jobb mint gondoltuk, 1 igazan gazos foga van csak, a tobbin csak felulet-esztetikai a serules, azzal meg lehet elni siman.

Ujrakezdtuk a zongorazast, nem en nyomtam becsszo, o akarta, meglatjuk gyakorolni mennyit fog, bar mar azt is letojom, praktikus haszna semmi, hatha csajozni fog tudni vele. Bar eleg ha elvezi.

En meg majdnem befejeztem a revision packot, kajakbol fujom a logaritmust meg a szinuszkoszinuszt megint, ketismeretlenes egyenletekbol meg eddig is jo voltam :P.
Megjott az elso igazi tananyagos csomag, feltelepitendo szgepprogrammal (valami matek ize), videoval es hanganyaggal, ha mar nem jarunk eloadasra ugye (tavoktatas), azert ne csak a papirbol kelljen tanulni. Papir is jott jo sok, tankonyv, meg gyakorolo fuzet tobbfele, kb minden temanak kulon konyv, ami mogott az lehet (mert nekem mindent erteni kell mindig :P), h a kbozo kurzusokon kbozo az anyag es igy nem kell egesz konyveket ujranyomni, csak fejezetenkent osszevalogatni.
A bentlakasos nyari tanfolyambol valszeg nem lesz semmi. Ugyesek nagyon, merugye kaptam 800fontnyi tamogatast, amibol a felet kb elvitte ez a 30 kreditpontos kurzus (Using mathematics), a maradekot akartam volna felhasznalni a nyari, bentlakos, 10 pontos kurzusra (Developing mathematical thinking at Key Stage 3 - a Key Stage 3 az alsobb kozepiskola, 11-14 eves kor, ami ezek szerint magyarul az altisi felsotagozat), viszont mig az elobbi 1. szintu, az utobbi, 3. szintu, amit nem lehet 2. szintu kurzusok ELOTT tanulni, amiben van nemi logika, elismerem. Viszont 2. szintu kurzus csak feleves van es ugyan tanulhatnam a kettot egyutt, van, aki igy csinalja, de egyelore meg eppen csak elkezdtem az elsot, nem biztos meg az sem, h ez menni fog igy melo-gyerek-haztartas (meg neha elni is szeretnek ugyebar) mellett, tehat nem vallalnek be batran egy akar csak 30 kreditpontos tanfolyamot, ami hivatalosan erre az elsore epul ugyebar.

Asszem, bar aszittem erre nekem nem lesz szuksegem, fel fogom hivni az egyetem karriertanacsadojat(it, gondolom nem egyetlen szemely vegzi a tanacsadast) es megkerdezem, h ugyan mire lohetnem el a maradek lovet, mert VALAMIT szeretnek meg tanulni, de nem annyira parhuzamosan, viszont oktoberben lejar ez es akkor veszendobe megy, uj evre at nem viheto a tamogatas (bar ha tovabbra is ilyen ugyes szegenyek maradunk, akkor kapok majd ujat, de jo magyar vagyok, ami ingyen van, azt ott nem hagyjuk :PPP)
Megprobalok valami gyerekpszichologiat talalni, ha mas nincs, az ugyan direkte ehhez a diplomahoz nem hasznalhato fel, de artani nem fog, az biztos.

Mar csak a 2 leadando dolgozatot kell megirnom es leadnom es jokislanykent indulok egyetemi palyafutasomon. :)

No comments: