Tuesday, January 19, 2010

Gyerekszajak

1) Ezt nem az en gyerekem kovette el, hanem a noje.
Rokaszaporodasi szezon van, fenyes delben is kufircolnak a bestek, kb ahol erik, kiveve, amikor verekszenek, bar az is ezzel van osszefuggesben. Egyik reggel a naszek hatsokertjeben is ekson volt, amit a 11 eves leanygyermek almodozo szemekkel bamult, majd megjegyezte:
Isn't Nature just wonderful!
(az anyja a rohogestol sirva meselte nekem telefonban, azota a szexualis aktus uj neve a "let's do something wonderful!" :) )

2) ez mar sajat
Dodekaedert kotok (12 csucsu csillagformaban), eredetileg egy baratnom nemsokara megszuleto babajanak csorgofelekeppen (teszek bele valamit, ami csorog, vagy nem, meg nem dontottem el). De meglatta a gyerek es nagyon lelkesen megkerdezte, h "ugye, nekem kotod?" Amire persze nem volt szivem azt mondani, h nem, tehat ez az ove lesz, a baba majd kap masikat (vagy mast). A kovetkezo kerdes az volt, h aludhat-e vele, amire szinten nem mondtam nemet, hiszen puha is, kicsi is, a legoival meg a mecsboxaival nem alhat, azok kemenyek. Elegedett sohajjal jegyezte meg: "Who needs a teddy..." (na ja, eddig sem macikkal aludt, a legszolidabb halotarsa egy tigris, de van patkany, denever, capa es kigyo is az agyaban... :P)

3) Tegnap levest vacsoraztunk, zoldseglevest szalonnakockakkal es tonkollyel, a tonkolybuzat elofoztem, majd a kesz levesbe kevertem, talan lehetett volna egyutt is, de ki tudta mennyi ido kell a krumplinak es mennyi a tonkolynek. Nagyon alternativ leves lett, legalabbis ritkan eszunk ilyet, de nagyon izlett neki. Azt kezdte ecsetelni, h ez annyira finom, miert is nem vagyok en egy sztarszakacs (igy magyarul), azzal mennyivel tobbet kereshetnek is, megvehetnem neki a nagy legot, amit nem kapott meg karacsonyra (nem az ara miatt nemmellesleg, hanem mert nem fer a szobajaban mar semmi). Mondtam neki, h simanyelvu, jol tud udvarolni. :) Felcsillant a szeme, megkerdezte "ezt szereted?" (ami nala a do you like it tukorforditasa es a tetszik neked ertelemben hasznalta), majd elkezdett belole omleni a hizelkedes. :)

Mindig meglep, h szocialisan is mindent megtanul, csak persze sokkal lassabban es nem zsigerbol, de a lenyeg, h kepes mar szepeket mondani masoknak, pusztan oromszerzesi celbol. Mar csak hazudni kell megtanitani :PPP

No comments: