Monday, September 14, 2009

Prefect

Na a lenyeget majd' elfeledtem, prefect lett a gyerek. Bar meg vannak ki nem osztott funkciok (sportkapitany, konyvtaros, meg az annyira ahitott hazkapitany), a Headboy-girl es helyetteseik megvalasztodtak penteken. Lanyoknal abszolut papirforma szerint jott be a folany, a helyettese, legalabbis szamomra meglepest okozott, viszont a fiuknal en abszolut nem gondoltam volna, h az lesz, aki. Az nagyon jo erzes, h a gyerekenek semmi eselye nem volt, nincs is rossz erzes senkiben (hoho, meg bennem sem :P).
A tobbi meg mind prefect. A prefectek amolyan felugyelok, akik meg timeoutot is kioszthatnak a kicsiknek. A fo feladatuk a rend fenntartasa, a szemetelok figyelmeztetese, a kiabalok, rohangalok leallitasa. Amolyan kis kapok :D. Gyerek halal komolyan fejtette ki, h a prefect az egy "role-modell", az nem karomkodhat, nem viselkedhet rosszul, peldat kell mutatnia a kicsiknek. Mindig rendben kell legyen az egyenruhaja, udvariasan kell viselkednie, meg meg ki tudja mit. Nagyon buszke ra, h prefect lehet, az sem zavarja, h automatikusan mindenki az, valszeg remekul prezentaltak az iskola marketingesei. Igy 7 ev utan eloszor rahajt az "always child" kituzore is (amit az kap meg a penteki gyulesen, aki az elmult heten MINDIG jo volt, egyszer sem szoltak ra semmiert es egy hetig viselheti). Sztem kb o az egyetlen, aki meg sosem kapta meg.
A prefect titulust (es az ezzel jaro kituzot) el is lehet veszteni, meltanytalanna valas eseten (karomkodas, verekedes, egyeb rosszasagok), de ez annyira ritka, h meg emlekszik ra, mikor jo par eve valakivel megesett.
Amugy az iskola meg mindig perfektul szuperal, benne a perfektul szuperalo gyerekkel, minden hazifeladat mindig idoben kesz van, szep is elegge, ma kiharcolta, h diktaljam le neki a spellinget (ilyen szavakkal, h physiotherapy meg xenophobia), mert abbol is maximumra torekszik. Csak tartson ki a lendulete januarig xxx

No comments: