Sunday, September 20, 2009

Felveteli meg iskola ugy altalaban

Megvolt tegnap, idoben odaertek, minden naluk volt (na ja, en pakoltam ossze meg penteken, de legalabb nem hagytak otthon :P), gyerek szerint mindent jol csinalt (mondjuk ebben azert annyira nem lehet megbizni), 3 matekpeldara nem maradt ideje, amugy a tobbit meg ellenorizte is. Az egyik igazgatohelyettes(no) felugyelte, masik 10-15-tel egyutt, megjegyezte a nevet is es szemelyesen adta at a pasinak kijovetelkor. Meg beszelgettek egy jot, pasiban nagyon jo erzesek maradtak. Gyerek kerdezte az apjat, h akkor ugye otthon most szamitogepezhet (en mar megigertem neki, h vizsga elott semmit, de utana laposra gepezheti a szurkeallomanyat), mire a pasi, nem konzultalvan velem elore, kitero valaszt adott. A noci itt megszolalt, h o engedelyezi a gepet, mondjak meg nekem, Dani nagyon jol viselkedett es ugyes volt nagyon, megerdemli. :)
Eredmeny postazas oktober 9-en. Addig lehet folytatni az imadkozast.

Az aktualis iskola viszont sajnos abbahagyta a szuperul funkcionalast. A teljes sztorit nem irom le, a gyerek 3x is konfliktusba keveredett es mindharomszor o jott ki alulrol, emiatt elvettek tole a prefect kituzot. Ami, tobbek kozott, azzal jar, h az iskolagyulesen nem ulhet a prefectek specialis szeksoraban, hanem a tobbivel kell ulnie a foldon, alig megalazo. Valahol tudtam en, h nem fogja sokaig megorizni a kituzojet, de h a masodik heten elveszik tole, nos, ez sokk volt szamomra is. Megfejelve azzal, h egyik epizod sem volt kizarolag a gyerek hibaja. Az o hibaja vegulis mindharomszor annyi volt, h reagalt az ot ert agressziora, az o erzelemdus modjan, csorikam.

En persze kifaggattam, majd irtam az igazgatoneninek, aki a SNI koordinator az iskolaban. O forvardolta a levelemet az osztalytanitonek (=igazgato), aki valaszolt nekem egy bicskanyitogato levelben. Mire en irtam neki egy 3 oldalas odat, legalabb a mennyiseg legyen neki buntetes.

A felmerult kerdeseim a kovetkezok:
Olvasta-e az igazgato a nevtanos jelentest (tudom, hosszu, jo vastag dosszie, de 500 fontert lehet is :P)?
Megkapta-e minden, a gyerekkel kozvetlen napi kapcsolatban levo pedagogus a megfelelo instrukciokat a gyerekem kezelesere? (az egyik csattanasi felulet egy helyettesito tanar volt)
Van-e lehetosegem arra, h az oktatokkal (jelen esetben az osztalytanitoval=igazgato) torteno konfliktus eseten az SNI koordinator a problemamat bizalmasan kezeli?

A valasz, jelenleg legalabbis ugy tunik, mindharom kerdesre nem. Sajnos.

Azt hiszem, be kell ernunk azzal, h volt 3+1 jo evunk, az ebben az intezmenyben eltoltott 6+fel alatt. Mondjuk havi 500 fontert ennel tobbet varnek.

Most varom a valaszt az eposzomra, aztan meglatjuk. Sok opcio nincs, kivenni nem akarnam, hacsak o nem keri (btw konkretan tudom, h van kislany, aki konyorgott az anyjanak egesz nyaron, h hadd ne kelljen az igazgatohoz jarnia hatodikban, szoval valami budos azert).
Tenyleg az duhit a legjobban, h en/mi MINDENT megtettunk. Elvittuk az altaluk javasolt nevtanhoz, felmerettuk egy valag penzert, kapott szepen hangzo diagnozist. MINEK??? Ha nem veszik figyelembe, ha ugyanugy kezelik, mint a tobbit, mikozben nem olyan, mint a tobbi.

Mellesleg pedig infogyujtesbe kezdtunk otthonoktatas temakorben. Just in case, ha nem sikerulne egy jobb suliba bejutnia es/vagy megkapni az allami nevtantol is a hivatalos diagnozist es ezzel az SNI statuszt es az azzal jaro iskolai segitseget. Bar meg ezzel sem erzem ugy, h a kovetkezo 4 evunk rozsaszirmokkal felszort osvenyen setagaloppozas lenne majd...

No comments: