Thursday, December 18, 2008

A mai napom

bar talan le sem kellene irni, hiszen feledhetetlen.
Kezdodott azzal, h nem csuktuk be a szobaajtot, a gyerek nem 1x, hanem 2x ebred pisilni ejszakankent, szerintem ez tuti nem normalis, ezugyben is futhatok koroket. A masodiknal a villany is egvemarad, kelhetek fel leoltani. A mozgast a fekete macs is eszleli es ugy dont h hajnali 4kor tudja leginkabb kifejezni imadatat, legjobban a mellemen taposassal, dorombolva.
Ettol persze meg el birok aludni, csak h remulten riadjak a vekkerre 6.30-kor.
Koltom a pasit-gyereket, roviditett reggeli program, indulas a repterre, 9.30-kor gyerek elhussan.
Remek idot futunk, csak negyedoraval vagyunk a tervhez kepest kesesben, 8.15-re mar be is csekkoljuk. Varjunk 5 percet, mindjart jon valaki, h atvegye az UM-t (unaccompanied minor), akinek ez alkalombol a legkevesbe sem diszkret pirosfeher csikos tasakot akasztanak a nyakaba. O alig varja a valast, vegre ds-ezhetne. 15 perc hiaba varas utan elmegyunk egy kavera, gyerekbe is toltunk vmi uzemanyagot, megszokta h az ebredestol 1 oran belul eszik, beste kolke... 8.45-kor egy melyen sertodott csekingpasi fogad bennunket, "hol voltunk?" (costaspoharral a kezunkben ezt nemigen titkoltuk amugy), a kapcsolat elment, ki tudja mikor lesz kovetkezo, erezteti, h lehet h nem is lesz, ezen en megakadok, a pasi inkabb figyelmeztetne, h oruljon h van munkaja a recesszioban es mi vagyunk a kliens, de lefogom.
8.50-kor lezarjak a csekint, de meg siman felvesznek embereket, kapcsolat sehol. Gyerek is kezd kiakadni, menne mar a "kedvenc" unokatesohoz, meg egyaltalan, repulni akar. Aztan megvigasztalodik, amikor uraniumrol kezdenek beszelni az apukajaval, meg sokszamozott izotopokrol, remek tema egy repteren. Mondjuk egy fokkal jobb mint a bomba es a terrorizmus, azt ma megusszuk valahogy.
9.20-kor vegre megjelenik valaki (a varakozas helyen meg egy szek sincs, az egyre inkabb elkettyeno gyerekkel a foldon ulve tamogatjuk egymast, fizikalisan es lelkileg) es elviszi az ettol felelenkulo kiskorut. Kovetjuk oket, szemmel legalabbis, at a biztonsagi ellenorzesen, ahol a gyerek sipol. Illetve a kapu tole, de mindegy, a 3. probanal le kell vetnie a bakancsat (es itt lebukik h nem is tud cipofuzot kotni, a ma reggeli nevetseges probalkozast en alakitottam mukodore, olyannyira h segitenek neki ketten a kikotesben, a kovetkezo bekotest nem latom, gondolom azota is lobog utana a pertli). Vegul eltunnek. Mi meg koszalunk szep lassan, 9.35-kor elhagyjuk a repteret.
Bemegyunk az irodaba, ahol a partnerrel kellene talalkozni, szivesseget teszek nekik, illetve tennek, mert a partner sehol. Nemkeves elinteznivalot terveztem a mai napra, itt egy lajtos hiszti is bekerul a programba, elmarom a pasitol a kulcsot es elviharzok, "majd visszajovok erted a kocsival" felkialtassal. Nem jutok messze, a kapubehajtonal mar csorog a telefon, szemrehanyo noi hang ro meg, amiert el mertem hagyni a repteret, jojjek vissza es vegyem at a kiskorut, a gep nem indul. Mikor indul nem tudja, egyelore senki sem.
Vissza a repterre, ahol a megbeszelt helyen senki nincs, egy segitokesz egyenruhas felvilagosit, h elvittek enni valamit. Jo. 15 perc mulva vegre megjonnek, ekkor 10.45. Kerdezem mit evett, semmit, de kapott egy 10 fontos kupont. Jo. Kisero elarulja, h senki nem tudja mi az abra. 12-kor fognak ujabb felvilagositast adni, addigra legyunk itt, ne hagyjuk el az epuletet. Bar valoszinu, h 12-kor csak azt fogjak kozolni, h meg kell varni a kovetkezo budapesti gepet, az hozza az alkatreszt, szerelnek es utana mennek, kb az esti geppel. Kiver a viz, nekem este mar massal kell randiznom egesz mashol es az is halaszthatatlan, megismetelhetetlen, lemondhatatlan. Osztok szorzok, muszaj hazamennem, magamhozvenni az este szukseges szajret es biztosamizicher a kocsiban hagyni, hatha a repterrol kell odamennem egyenesen (magasfoku flexibilitassal torlom az osszes, az esti randi elotti programot). Masodszor is elhagyjuk a repteret, repesztek haza. Otthon villampakolas, pasi (partner hazavitte) mosogat, direkt nekem, h ne kupi fogadjon, tudtam h angyal, kolok wii-n jatszik, meg arra is talal idot, h elhanyja vhova a puloveret, mikor hivnak a repterrol, h 15 percen belul indulas. Ekkor 11.40, 15 perc alatt vadaszgep tenne meg talan az utat, az meg nincs. 90-nel nyomom az autopalyan, ami kb. 130-140km/h, nem kunszt talan egy atlagautotol, de ha hozzateszem, h a mi kocsink egy 1.2 literes fiat doblo, gondolom sokak amulo elismereset kivivom. A reptertol 10 percre megint hivnak, azt hazudom, h mindjart parkolok. Majd a ket terminal kozotti miniautopalyan (nem az, sot, 50-es a limit, de ott is 90-nel nyomom) is hivnak, h 30mp all rendelkezesemre. Az elso helyre beparkolok, lifttel nem pocsolunk, gyalog fel 2 emeletet a lepcson. A keresztfolyoson rekordot futnek szazon, ha a gyerek nem sirna el magat, h alig lat, olyan messze vagyok. Huzom magam utan, kozben utalom magam, h miert mentunk haza. Vegul elerjuk a not, atveszi a gyereket, lelkemre koti, h amig a gep tuti fel nem szallt, maradjak a repteren (na erre merget vehet) es eltunnek, en lerogyok egy padra es 3 percig csak lihegek. Nem szoktam ilyen atletikus bravurokat eloadni az utobbi idoben.
Aztan csak telik az ido, kozben kohogok, pszichesen leginkabb, meg az erofeszitestol, nem marad mellettem a padon senki sokaig. Negyed ora mulva hivom a nocit, (a mai nap legtobb hivasat vele bonyolitottam, el kene menteni a szamat talan, en mar baratsag), mar majdnem a kapunal jarnak, nincs gaz, nem zartak le, nem marad itt. Majd hiv, ha elrepult. Nem hiv. Sohatobbe (megsem mentem el a szamot). 12.35-kor egy egyenruhas megszan es kozli, h a gep 10 perce elment, mar kataton vagyok, kerdezni sem merek. Hazafele 40-nel vezetek az autopalyan, atlagolva pont szabalyos sebesseg. Kozben jar az agyam, h mi lehetett a baj, amit megjavitottak talan, de BIZTOS h megjavitottak? Es egy gepen, amin egy gond volt, nem lehetett-e masik, amit nem vettek eszre? Mire hazaerek, mar zokogok, biztositom a pasit, h a gyerek nelkul nekem sincs elet, utolag visszagondolva teatralis kicsit. Megnyugtat, h jo esellyel az volt a gond, h nem tudtak az elsoosztaly kajamelegitojet beinditani, vagy a budiban kiegett az egyik korte es nem volt masik es tuti h mindent atvizsgaltak meg1x, inkabb oruljunk, h ilyen alaposak. Megnyugszom, ebedet fozok, a divanyon ebedelunk Scrubsot nezve, a kedvem is jobb, 3 epizod kb mindenre gyogyir abbol. Vegul elalszom, a sms-re ebredek, gyerek landolt.
Mar csak az ejjeli randin kellene tulesni es vege lenne a napnak. 3 evet oregedtem. Minimum.

No comments: