Friday, March 23, 2018

Lábtörés 4 kedd, felülvizsgálat

Kedd, felülvizsgálat. Megint zuhanyzok, ugyanúgy csak a szemetes zsák nélkül, a lábamat nem éri víz amúgy sem. A rutin ez lesz később is, kétnaponta zuhanyzok, alig mozgok, nem vagyok piszkos és hat a vizes padlón elcsúszni nem lenne ideális, meg az egész procedúra fárasztó.
A tegnapi veszekedés még mindig itt lebeg a fejünk felett, taxit próbálok hívni h a kórházba jussak, de nincs, havazik meg későn is jut eszembe, Andy bevisz, közben kibékülünk/megenyhülünk, már nem akarok elválni.
Az orosz kém mérgezése a nap híre, meg az h mégis gipszet kapok. A Fracture Clinic egyből gipszelni küld, jól megvakargatom a lábamat és elbúcsúzok tőle, minimum két hétig nem látjuk egymást. Az új gipsz könnyű, műgyantából van és fehér. Nicola szerint náluk Kingstonban bárki kaphat szineset, de Redhillben csak a gyerekek. És ők is csak rózsaszín, kék és lila között választhatnak. Matricát sem kapok, pedig nagyon jól viselkedem. A gipsz nyomja a lábtőcsontomat, de azzal vigasztalnak, h ez majd elmúlik. Nem múlik.
A törés úgynevezett Weber A típusú, az összes bokatörések több mint negyede, nem vagyok egyedül. A kezelésről megoszlanak a vélemények, sok helyen azonnal csizmát kap a páciens, East Surrey Hospital a hagyományos gipsz híve, pechemre. A gipsz után készített röntgen felvétel láttán a locum doki sajnálja is h ezzel a szép töréssel kár volt gipszelni, de már késő,  ég a főorvos amugyis old school.
Hazafele a szomszéd faluban levő greasy spoon cafeban ebédelünk, lábam egy széken, fárasztó.
A nap hátralevő részében megint gugli és Netflix a program, fájó szívvel nézegetek rehab gyakorlatokat, hasizmozok és a jó bokamon bokasúllyal edzek, a gipsz is kb egy kiló lehet.
A lépcsőzés lefelé fenéken, felfelé féltérden működik, ezt érzem biztonságosnak.
Meglátogat zongora Amanda, a tőle kapott tippet követve új helyről rendelünk pizzát és rendelek egy nagy adag készételt is a tescotól.

Elkezdek gyógytornászt keresni, lehetőleg olyat akinek van medencéje, na ilyen csak egy van Oxtedben. Előjegyeztetem magam két héttel későbbre, biztos lévén abban, h akkor tuti leveszik a gipszet, amit már kezdek utálni.

No comments: