Tuesday, May 25, 2010

Matskak es gyerek

Szinte naponta kapunk egerfarkat, darabka belet, vegtagokat, ami eppen akad, leginkabb a lepcso aljan vagy az eloszobai tukor alatt, izlesesen elrendezve. Ajandekok. :)

Felcimkeztem a lakast, hutoszekrenyen a frigorifero, tukron a specchio, falon a muro, falon levo lukon a buco feliratok, magam is igy tanultam szavakat anno, jo modszer. A kiejtesen nem segit, de Tancsics is szotarral tanult meg a bortonben angolul :).
Amugymeg "Anya, mehetek munlajtszonatat zongorazni?" a leggyakrabban elhangzo kerdes es akkor sem akar belehalni, ha azt felelem, h most a konyvbol gyakoroljon kicsit. Negyedido alatt kirazza az uj darabokat, hihetetlen, Amanda csak tatog (es magasabb tempot diktal (ami nem baj) es megint vizsgarol beszel, bar sztem erre a vilagon semmi szukseg, felvetelihez mar nem kell, extra stresszre sincs szuksegunk, aztan ha megint belefutunk valami balfekbe, aki azert huzza meg, meg a masodik szinten (ertsd eppenhogy 2-3 hangot kell max egyszerre jatszani), nincs a gyereknek "muveszi eloadasmodja", mikozben pedig van is neki, szal ez nem nagyon kene, most en inkabb az onbizalomerosito dolgokra mennek ra, csinalja, amit kedvel es azt amugyis jol csinalja, a papirt meg leszarjuk.)
A kozepiskolatol retteg, ha szoba kerul, kirazza a hideg, nekem meg a gyomrom gorcsberandul emiatt. Probalom ravenni, h felejtse el az elmult 2 ev riogatasait (mi kretenek...), adjon neki egy eselyt, talan lesz ott valaki, akivel erdemes megismerkedni, akivel lehet beszelgetni valamirol. Facebook tovabbra sem erdekli, az osztaly felenek van allitolag accountja. Edes kicsi geek-em, nem sok hozza hasonlora lesz esely szeptembertol (bar azt megjegyeznem, h a mostani osztalyaban is o a csodabogar, pl o az egyetlen, aki 2 kezzel, 10 ujjal improzik zeneoran, a tobbiek max 2 ujjal vagy 1-1 ujjal ketten, pedig meg legalabb 3rol tudom h evek ota jar orara Amandahoz, a legtobb meg inkabb a kongat valasztja instrumentumnak, komolyabbat nem mernek.)
Aztan ha megsem mukodik, akkor magantanulas/masik iskola/elkoltozunk/kivandorlunk, nem ebben a sorrendben, de mindig van valami.

Es csudaszep, bar ez nem ujdonsag :)

1 comment:

marta said...

matrica, matrica? :)