Tuesday, May 4, 2010

Mar majdnem

azt hittem, h eletemben eloszor valami tenyleg siman fog menni, mmint ez a konyhaize. Mert eddig igen siman ment, (az egy bibin, miszerint h az elemeket egy hete leszallitottak ugyes csellel kifogtam, elmentunk udulni :P) ma reggel, ahogy kellett, megjott a csapat is, bar ahogy a gyerek fogalmazott, igen kompakt csapat, 1 fos, aki azonban igen hatekonyan delutanra szetkapta a konyhat terv szerint. Kozben megjott a lino is, pont olyan mint a kepen, eddig ez volt a leglutriszagubb ebayes beszerzesem (bar meg a meretevel lehetnek gondok, vagy lehet a kozepen egy nagy luk vagy mittudomen, a fele pohar nalam mindig ures ugye, de eddig, igy kibontatlanul, csak a sarkat kuksizva pont olyan, mint amilyet elmeletileg vettem), meg azt is megoldottuk a pasival, h az eloszobanal beljebb jojjon (mert en mindig akkor nem vagyok itthon, amikor az altalam vett dolgok, eddig jobbara kanapek, nem fernek be meg a bejarati ajton sem es az ablakon kell oket az elsore beemelni, es a pasi a cifrabbik karomkodasait eregeti meg, bar most ilyen nem volt, mert az eloszobaban eppen szepen elfert, es csak a belso ajtot nem lehetett becsukni, tehat az eloszobank nincs 4 meter hosszu), mert ugyesen kilogisztikaztuk, h egy szoba kereszatloja az meg hosszabb mint a feluleti, es az egyik sarkat emelve azert csak befer, na mire nem jo 2 muszaki diploma osszerakva :P. (a mostani matekosrol csak azert nem szolok, mert esmet kezdek kesesben lenni es most meg csak pihenosebb idoszak sincs elottem a kozeljovoben, kizarolag mokuskerekes szivatos vendeges - nem a vendeg a szivatos persze, csak vendeggel nem fogok tanulni, inkabb hederelek veluk ugye, a mokuskerek a melo, ami most ugy porog h meg, bar azt nem ertem, miert gondolom EN, h nekem kell mindent ott megoldani, en heti 2x4 orat adok, ami abba nem fer bele, azt csinalja meg mas, csak ezt a gondolatsort meg internalnom kellene valahogy)

Szoval a szivas akkor kezdodott, amikor ma delutan hazaerve meglattuk, h mit talalt a mester az eddigi konyhaelemek mogott. Most kene jonnie 1 het snittnek, amikor a falrol levakarjuk az elozo evtizedek 6 kbozo falburkolatait (dokumentalhato a szinmintak alapjan, szocio-archeologusok szenne elveznek magukat), kijavitgatjuk a vakolas hianyossagait, mert sajnos az uj konyha, bar alapjaban koveti a regebbi ficsoreit, azert nem mindenhol takarja pontosan ugyanazokat a feluleteket, majd falboritassal latjuk el azt (kulonosen azt az 5x20 centis folytonossagi hianyt a gipszkartonon, amit mekkmesterunk laza csuklobol a csempezessel tuntetett el, ami csempezest en nem terveztem hagyomanykent folytatni, de majd most megis fogom, hat hogyan is kepzeltem en azt, h majd en dontom el, milyen legyen a konyham), h ne a szepseges uj konyhaban tortenjenek gletteles, csiszolas, falfestes es egyeb horrorisztikus tevekenysegek. Valamint persze, h a mar szep falfeluletek elkeszultevel lerakjuk a linot, h azt se dzsuvazzuk ossze, mert nem tesz neki jot. Namostan erre van nekunk 12 orank, ehhez kepest a pasi elmenekult a haverjahoz melozni (miutan egesz nap itthon tartotta a frontot es ok kettesben hatekonyabbak sokkal, mint az a Vonnegutos sztori a 2 felhuje ikerrel, akik egyutt zsenik es a hataridos leadashoz inkabb a zseniseg a hatekony), en meg remego inakkal netezek itt, miutan a mosokonyhaban teljesitettem haziasszonyi kotelessegeimet es a linozas elotti 2xes felmosast is abszolvaltam, a nap egyeb torteneseirol nem is szolva. Tettem egy kosza kiserletet es felhivtam a Vakolo Ferit (akinek persze van becsuletes neve is, de azt en nem tudom, a telefonomban is igy van, mert igy tudom, kirol van szo), hatha raer ma delutan, de hat sirva rohogott, h elangolosodott o is annyira h 3 hetre elore kell ot megkerni, aminek szemelyes szimpatiabol nagyon orulok, de most jol jott volna, ha eppen majdnem ehenhal es barmit elvallal azonnali hataridovel, na ez nem jott be.
Es kiderult, h valamirol elfeledkeztem, mert nincs itthon linoragaszto, most az utan kellene kutatnom a neten, h a tobb liter PVA ragaszto vajh alkalmazhato-e erre a celra, mert az viszont van. Az elozo linozasnal a sogor lazan magavalvitte a maradek, amugy nem keves ragasztot, no komment. (Bar az o legszebb huzasa nem ez volt, hanem az, h a 2 honappal ezelott megbeszelt segiteset 1 hettel ezelott mondta le, merthogy egy baratja megkerte h segitsen -ertsd mi nem fizetunk neki annyit mint mas es minket kb barmikor berakni kepzelt az o szorgos eletebe, hat nem fog, osszeszoritott fogakkal de meg a butor ELOTT le fogom rakni azt a kurva linot es nem korbevagogattatom vele a labak korul, majd amikor o raer. Bar ez most kevesbe akasztott ki, mint 2 eve a felesege, aki a karacsonyi 13 fos nagyebedhez felejtette el a zoldsegeket elkesziteni es a tengerimalacok teszkogazdasagos repajat meg SMACK porbol kavart puret ettunk a M&S 3 madaras csoda melle... Ilyen rokonsag mellett nekem ellensegre abszolute semmi szuksegem, koszi.)

A nap csucspontja amugy az volt, amikor kiderult, h a hazban NINCS foelzaro vizcsap es vizora sem, errol a vizmuveknek nem szolunk, bar nekem volt egy kosza otletem, h kevesebb lenne a vizdij, ha nem atalanyban fizetnenk, de ez a vizoratlansag olyan mertekben szabalytalan, h nem csak h felszereltetnenek egyet, de meg meg is buntetnenek. Pedig meg a padlolapokat is felszedtuk a lepcso alatt (a szomszed ikerreszben ott van, bar nem a padlo ALATT, hanem FOLOTT, mert azok rendes nepek es a ferj komuves es nem autoszerelo, mint az itteni elozo tulaj volt, aka Mekkmester), hatha Mekkmester eldugta, de nem, o nem eldugta, hanem siman eltavolitotta az atepites soran. Tehat ha a hazban csotores van es el kell zarni a vizet, akkor az utcan levo focsappal kell a feladatot abszolvalni. Kevesbe fantaziadus olvasoimnak segitek a kovetkezo vizualizacios gyakorlattal: tel van, 1 meter a ho (kepdokumentaciom van 40 centisrol- de hadd vizionaljunk valami tragikusabbrol), ejjel 2 es sotet es valaki a csap folott parkol a terepjarojaval (ketsegbeesesben kispolszkit el tudok tolni en is izombol -illetve regebben izombol, most a tomegemmel :PPP). Na? Szoval elemlampa nalunk mostmar mindig lesz toltve, valamint jegcsakany es holapat is, mert soselehessen tudni.
A padlodeszka felszedesevel beigazolodott a gyanum, miszerint a mi hazunk alatt nincs semmi. Van valami gerendazat, azon deszkaboritas, azon furnerlemez vagy forgacslap, azon meg szonyeg. Egy eroteljesebb patkany siman beraghatna magat hozzank alulrol, komolyan nem is ertem, miert nem teszik, sokkal kellemesebb bent mint kint, bar lehet, h a patkanyoknak jobb az izlese mint nekunk es a mi komfortunkkal nem elegednenek meg. Egeszen hihetetlen elmeny volt a lukon lelatni a legalabb felmeter mely semmibe, meg sosem eltem colophazban. A pasi aszonta, h vadiuj konyhaval nem koltozunk, de kezdi o is belatni, h ebbol a hazbol sosem lesz ep lakhely, kiveve, ha zerora lecsupaszitjuk, az meg tobbe van, mint a koltozes (valahova, ahol be fogok nezni a sarkokba is :P)
Es ezzel a barmifele koburkolat lehetosege is kilove, azt szilard aljzatra kell tenni, a deszka nem az.

Na megyek eldolni, valoszinuleg remalmaim lesznek a holnap hajnalban abszolvalando linozastol, de holnap delben mar nagyon fogok orulni, remelem.

Ja, a falat meg majd megcsinaljuk a szepseges konyha UTAN es ami a leghihetetlenebb szamomra, senki nem erti, h nekem ezzel mi a bajom, MINDIG igy csinaljak. Ilyenkor mindig felmerul a kerdes, h hogyan birtak EZEK megverni a NEMETEKET, akik meg epitkezni is tudnak pedig :PPP

Es most kiosztok magamnak egy medalt koszoruval, h legalabb a KONYHA mint project valaki masnak a kezeben van es nekem csak a szineket kellett joforman kivalasztani, sirni tudnek a gondolatra, ha nekem kene a kbozo mestereket is megszervezni, mert jovo hetfon, a kesz konyhaba idekuldik a vakolembert, ez is benne van az arban es nem nekem kell a kbozo villanyos meg csoszerelo meg szetszedo meg osszerako embereket koordinalni, vagy ami meg rosszabb lenne, nekem kene az (ikea) konyhabutort is osszerakni, brrr. A festes meg a lino pont eleg osszpontositast igenyel. (Bar a pasi, amilyen, abban is benne lett volna es vagna-szerelne-csavarozna-karomkodna, mert ez egy olyan pasi, de csak jobban orul, h a gepe elott torheti a fejet es nem a konyhaban a derekat)

A gyerek upside down tortajarol majd holnap irok, annyira jo lett, ezzel is ongolt rugott csorikam, mint a zoldseglevessel :)

No comments: