Saturday, May 1, 2010

Hazajottunk es konyha

Haza a potudulesbol (majdnem nyaralast irtam, de hol van az meg...) jottunk, innen. Jo volt, de nem olyan jo, mint a masik helyen, ahol tavaly voltunk, pedig anyossal is nehezitettuk a terepet, itt meg volt kerek jacuzzi is a hazban. De a masik helyre meg fogunk visszamenni. Itt igazabol a keletlondoni kozonseg tulnyomasa volt a legremesebb, a gyereket az elso szabad, csatangolos estejen konkretan inzultalta par kiskreten, mert nem tetszett nekik a tul "posh" kiejtese es ez nem vicc. A gyerek ugyanis akcentus nelkul beszeli a "kiralynoi" angolt, (a hochdeutsch megfeleloje), amit vagy szuletesileg (hehe, na o nem ugy), vagy iskolailag szedhet magara valaki es miutan elarulta, h tenyleg nem allami iskolaba jar, na akkor kitort a parasztgyalazat (szo szerint, bunko parasztok voltak a gyerekek), a gyerekem utana ertetlenul kerdezte, h mi az a social housing, mert a kolkok azt is elmondtak neki, h ott laknak. Amiben az a fura, h mindenfele segelybol meg a nem is olcso centerparksra is fussa?
A nagyon jo viszont a vadallomany volt, a parkba telepitve elnek muntjac szarvasok (ozek?), vizslameretu kis izek, akik siman bejottek a hazba is koldulni, kaptak is almat meg repat meg kenyeret, alig maradt a nyusziknak meg a kacsaknak. A csucs a teraszajton KOPOGO vadliba volt, annyira nem volt meleg, h allandoan nyitva legyen az ajto, tehat igy hivta fel magara a figyelmet. Aztan mikor kinyitottuk ranksziszegett, csak a miheztartas vegett, es csak utana fogadta el a falatokat, akkor viszont kezbol.
Uszkaltunk eleg sokat, bicajoztunk rengeteget, voltunk bowlingozni, gyerek szorfozott is, elvegzett egy buvarkurzust is, nagyon tetszett neki. Osszessegeben jo volt, a bunkokkal tortent affert meg igyekezzuk elfelejteni. Bar sztem ilyesmikben lesz resze szeptembertol a sarki iskolaban...

Eeees keddtol konyha, a hetvegen kipakoljuk, pasi szerint mi ketten 2 ora alatt, sztem kell ra 2 nap, majd meglatjuk.

No comments: