Friday, November 6, 2009

Head Girl es mas suliugyek

Ma kavereggelit tartottunk 2 masik anyukaval. Remek alkalmak az ilyenek apdetelni az ujdonsagokat, nekem legalabbis, hiszen soha nem tudok semmirol, pedig pletykalni azert szeretek.
Nagyon nincsenek megelegedve az iskolaval ugy altalaban (en sem eppenseggel), pl a nemregen volt felveteli vizsgak eredmenyenek tukreben (egyelore ugy tunik, a gyerek az egyik kivetel, aki valahogyan megutotte a mercet, pedig o sem brillirozott). A szomszedos megye (mi igazabol 3 megye hatosugaraban elunk, sokan fognak a szomszedos megyekbe jarni iskolaba, sokan mar most is ott laknak) az allami grammar school-jaiba kozponti felvetelit tart. Ide tobben is jelentkeztek az osztalybol (mar banom, h mi nem, igaz, a gyereket nem szandekozzuk abba a megyebe jaratni, de gyakorlasnak jo lett volna es legalabb picit jobban tudnam merre hany meter), de csak 1 kislany utotte meg a mercet. Ami azert is fura, mert arrol a kislanyrol eddig nem gondoltam volna egyaltalan, h a kozepesnel jobb teljesitmenyre kepes (de ismetlem, en vagyok valszeg az osztaly legtajekozatlanabb anyukaja). Olyan gyerekek nem mentek at, akikrol meg voltam gyozodve (es a szulok is persze), h siman veszik az akadalyt. Ebben az a tragikus, h azok a gyerekek eleg sokat tettek fel arra a lapra, ezzel a sikertelen vizsgaval a megye osszes (ingyenes) allami elitgimnaziumabol kiestek. Mondjuk abbol a szempontbol ez jo, marmint az eredmeny ismerete, h nem fognak ezekre az iskolakra ertekes helyet pazarolni a felveteli lapon, mig mi, bianko irtunk be egy, januarban felvetelizteto iskolat. Mar csak abban remenykedhetem, h addig az EN felkeszitesem hatekony lesz, mert ezek szerint az iskolae messze nem az... Ami azert allati szomoru es felhaborito is, a havi 450 penzunkert az a minimum, h a felvetelire felkeszitsek a gyerekeket, az osztalyba nem valogatott hulyegyerekek jarnak...

Szoval a FoLany, aki megcsinalta azt, h meg a valasztasok elott megmondta az egyik (nagyon nagyon kedves, a gyerekem altal is nagyon kedvelt) kislanynak (R), amugy az arcaba belesziszegve, h ne szamitson semmi funkciora, mert amilyen vacak angolbol meg matekbol is, ugysem kap semmit. Megkapta a helyettesi posztot... Egy masik (hasonlo parameteru) kislanynak meg (E), aki eselyes volt erosen ugyanarra a poziciora, az eredmeny tudataban megfogta a nyakkendojet, magahoz huzta az arcat es ugy mondta neki, h "megmondtam, h nem te leszel, megmondtam, h jobb vagyok nalad". Az a kislany aztan arra szamitott, h kap egy masik funkciot, az osztaly egyik legjobb tanuloja, szorgalmas, kedves, segitokesz, jo magaviseletu, de nem kapott semmit, meg konyvtarosnak is mast valasztottak. A vegen minderre ugy reagalt, h meg a felveteli elokeszitest is abbahagyta, mondvan minek, hiszen ha az eddigi sokeves munkaja, magaviselete nem ert semmit, akkor minek torje magat, az sem fog sikerulni. Tragikus. Es az OK, h a HeadGirl egy vipera, hat van ilyen, nem lehet mindenkinek aldott baranytermeszete, de az, h ez senkinek nem tunt fel, h ez a gyerek igy viselkedhet es elmegy a radar alatt, nos ez banto.
E-t meg egy atrocitas erte nemregiben, amin majdnem elbogtem magam. Az anyja (hihetetlenul jofej no, mazli, h a baratnojenek nevezhetem magam) evek ota MS-sal kuzd. Hol jobb, hol rosszabb, van h csak bottal bir jarni es hat javulni nem fog sajnos. A gyogyszerek miatt magararantott vagy 25 kilot, amit nem is fog tudni leadni, amig szteroidokat szed, kb amig el. Az egyik fiu (aki a gyerekemet is szivatja, ahol eri, csak a gyerekemrol halisten lepereg nagyreszt) a fozesoran nagy viccesen benyogte, h "kavarjuk ezt a szoszt, mint egy big mama, mint E anyukaja". Aki erre elsirta magat, h "az en anyukam BETEG". Amugy latni kene a fiu apjat, akit en igazan kedvelek, de nem alulrol surolja a 150 kilot, az tuti. Az anyja az iskolai tornatanar, de rajta is van jo par leadnivalo folosleg. Nem akarok hipokritanak tunni, semmi bajom a tulsullyal, van nekem is, de banyek, h egy gyerek ILYET mondhasson, haaat. Nem tudom az anyja mit szol, tudja-e egyaltalan. A fozeskor felugyelo tanarnot (az oktato egy kulsos, egy anyuka) allitolag az osztaly megeszi reggelire, o nem szolt semmit, pedig muszaj volt hallania, ez is no comment.

Nem vagyok boldog, egyaltalan nem, erosen ugy tunik, h elpocsekoltam egy nagyon nagy kupac penzt... EZT ingyen is megkapta volna a gyerekem, ok, az osztalyletszam nagyobb lett volna allamiban..

No comments: