1 csesze viz (meg egy pici, amit akkor teszek bele, ha az elso 5 perc utan kinlodik a gep)
3 csesze liszt (amibol nalam 1 mindig feher kenyerliszt, a tobbi valtozo, de rozsot vagy hasonlo nehezet max 1/2 cseszenyit teszek bele)
1kk so
1 kk cukor
1 kk eleszto
dionyo vaj vagy 2 ek olaj
Gep dagasztja-keleszti masfel orat (mar ha nem felejtem el kivenni, mert akkor sokkal tobbet is, de az sem art neki), utan 9 (esetleg 12, de akkor kicsik lesznek) darabba osztom a tesztat. Kicsit lisztezem a gombockakat, amiket formazok es szepen lerakom oket a 20x20-as brownies-suto tepsibe, aminek olyan 6-8 centis egyenes fala van. Fontos, h legyen fala a tepsinek es h ne legyen nagyon nagy, ui ettol szepen osszenonek a zsemlek es jo magasak lesznek, nem sok hejjal.
A tepsiben meg hagyom legalabb fel orat kelni, aztan amig a suto bemelegszik 220 fokra. Forro sutoben 20-25 perc alatt sul keszre. Bar tegnap nem hallottam a sutocsipogast a kertben es jo felora lett belole, enyhen egett perimeterrel, de ez sem akadalyozta meg a 2 pasit, h 3 darabot hagyjanak, mikozben volt igazi, husoskrumplis brassoi is (aminek nem irom le a receptjet, de baromira nem olyan volt, mint a napkozismenzas emlekeim, annal sokkal finomabb lett, viszont en ARRA vagytam, vajon hogyan tudnam elrontani???)
Mikor megsult, kiveszem a tepsibol es racson hagyom hulni. Szepen elvalaszthatok a zsemlek, jo magasak, emeletes szendvicseket csinalok beloluk a pasiknak, minden reteget massal megrakva. :)
No comments:
Post a Comment