Tuesday, June 23, 2009

Bree Van de Kamp dij

Kiutalok magamnak egy bronz fokozatot a hetvegi-heteleji teljesitmenyemert. A vasarnap reggel meg a szennyestartokban gyulo ruha kimosva, kivasalva, elpakolva, sohanemlatott magaslatokba emelkedem lassan. Ma reggel meg palacsintat is sutottem (vergaz, de konyvbol). Gyerek kijon a konyhaba, meglatja a palacsintakupacot, meg engem pizsamaban sutogetni, vegigmer es aszongya, valami rettenet amerikai kiejtessel: Hi Babe, havarjudiszmonin? Aztan a rendes hangjan hozzateszi: Mum, it wasn't a compliment, it was a joke. Majd rohogve kirohan. :)
Vannak fura dolgai, leginkabb viccesek, a humora kezd egeszen montypythonos lenni, nem veletlen, h rakattant a Fawlty Towersre, amit a szulinapomra kaptam. Fura, h pl anyosom meg a szobabol is kimegy, annyira idegesiti, a gyerek meg konnyesre (szo szerint) rohogi magat.
Aztan neha meghato tenyleg, pl a het vegen odajott hozzam a konyhaban es azt mondta: Mum, I'd like to thank you for the nice provisions you give me (igen, ezekkel a szavakkal, ott tatogtam a valasztekossagan), like the yummy food, the clean clothes and your love. Because you love me, don't you? Es megint vigyorogva elrohant, en meg uldoztem, h megolelgethessem. :)

A kezirasa mar csak egeszen ritkan olvashatatlan (nem sok mindenert forgatnam vissza az idot, de a betuelemek gyakorlasaert- koszi Kuty- mindenkeppen, ha ezt 3 evvel ezelott csinaljuk, mar regen nem lenne gond), az iskolai teljesitmenye egyenletesen jo, nincsenek nagy dramak ott sem. Itthon valtozo, a mult-mult-mult het vege ota beke van, ez a most elmult ketto nagyon jo (es lusta) volt. Az uszason mar csak akkor van gaz, ha az a kiskreten Gill provokalja, de sikerult ot felfele elbuktatnom, mehet az egy oras versenyelokeszitobe, primadonnaskodjon meg szemetkedjen a masik tanarnak. Nem sok tanitvanyomat utalom zsigerbol, de azt a kis luvnyat bezony igen nagyon. "En eloszor akarok haton, aztan gyorson bemelegiteni." "En utalom a melluszast." "En ugralni akarok, nem taposni." Banyek, kinemszarjale, h te mit akarsz, Isten orszaga sem demokracia, en vagyok a tanar, az van, amit en mondok, nem veletlenul csinaljuk, amit csinalunk, meg ha neked nem is magyarazok el mindent, AAAAAAA. Nos, ennek a kis rinyanak az a kedvenc szorakozasa, h a gyerekemet piszkalja, amit az nem fog soha szo nelkul hagyni, a kis "veletlen" frocskolest vissza kell adnia, az uszonnyal adott szinten "veletlen" csapast is, nanahogy, az UNIVERZUM RENDJE borul fel, ha nem, it's not fair. Mert aztan persze o nagyot ad vissza, amit mar latok, muszaj ot buntessem. Mindig utaltam a sunyi, alamuszi embereket, ez a kislany 9 evesen tokeletesen muveli mindezt. A legjobb meg az benne, h ha valamit nem jol csinal, amit kijavitok es megismeteltetem vele (neha meg valoszinuleg Michael Phelpsnek is adnak tanacsot), akkor konkretan megsertodik, pofakat vag es durcas lesz. Es nem csinalja, illetve csakazertis rosszul, meg rosszabbul mint elotte, amit szinten nem dicserhetek meg es ami miatt megintcsak nem fog javulni. De vegrevegre, minden ellenallasa ellenere sikerult annyit belevernem, h mehet a magasabb csoportba, szivjon vele mas.
A gyerekemnek meg megigerte az foedzo, h szeptembertol o is mehet az 1 orasba, ha osszekapja magat, hat most eppen ezzel probalkozik. Mondjuk nem fogom banni, ha nem kell ot sem tanitanom, a maradek igen bekes, csak uszni jaro fajta, nem a vitatkozas kedveert szeretnek jonni...

1 comment:

VKOrsi said...

gyereked beszólása abszolút jó :) :)