Thursday, December 31, 2009

Uszas

A gyerek mar nem uszik szervezetten, nincs oraja, egyszeruen nem erdekel mar, feladtam. Annyi a kotelezo szamara, h hetente 1x elviszem en, csak ugy a sarki kispiszkosba (nemmellesleg a kozepiskolaval egybepitve, ha megis ide jutna csak be, legalabb a sportja biztositva lenne), ahol x hosszt le kell usznia, 1 hossz gyors (utalja), 1 hossz amit szeret (mindig mell). Most szunet van es minden nap megyunk, mert miert ne, mindenki szeret uszni es azt talaltam ki, minden nap 2 hosszal kell tobbet usznia, 20-rol indultunk, 26-nal tartunk (ize 3x voltunk csak...), ma lesz a 28, ami mar 650 meter. Siman leussza, alig all meg kozben es ami az igen meglepo, javul a stilusa. Tehat leckek, drillek, ordibalas es stressz nelkul jobban megy neki, mint szervezetten, leckevel, ahol jobbara unatkozott csak es persze mennyisegre joval kevesebbet uszott.

Mindig meglep, pedig mindig bejon, h amikor nem az en "normalis" otleteimet akarom a gyerekre eroltetni (hiszen minden normalis gyerek jar uszasleckekre), hanem ora szabom az eletet, akkor sokkal jobb eredmenyeket erek el, sokkal kisebb erofeszitessel, mint amikor gorcsolok es fejlesztem es penzt koltok ra. Ezzel az uszassal magamon kell erot venni, idot szanni ra, legyozni a sajat lustasagomat es menni, merugye ilyenkor en is legalabb ennyit uszom, viszont ezt, a szabad uszast, meg igy megkotesekkel is elvezi, jobban, mint a leckeket, tehat fejlodik, vagy ha mast nem, erosodik.
4-5-6 evesen sielni vittuk, total katasztrofa, leginkabb csak elesett es fel sem kelt, mert o faradt (meg a müde szot is megtanulta, h az oktato is ertse :P). Aztan az iskolai erdei taborba keszulve elvittem es imadta. Igaz, 9 eves is elmult mar akkor.
Es hany ilyen volt meg, mennyi mindent csinalnek maskepp....

No comments: