Sunday, March 1, 2009

Drog

Viragmagokat nezegettunk a kerteszetben. A pipacsok soranal a gyerek felkialtott: Ultessunk pipacsot, akkor nekunk is lesz ingyen heroin! Termeszetesen angolul, a nagyobb hatas kedveert... (mert ugye eddig oriasi osszegeket koltottunk ilyesmire :PPP)


A viragmagnezegetes apropoja a hazifeladat volt. Az otodikesek erzekszervi kertet keszitenek az alsosoknak. Azert az otodikesek, mert 5 erzekszervunk van. Oran csoportokba osztva megterveztek a kertjeiket, a legjobb fog elkeszulni, a hazifeladat a kertbe ultetendo novenyek osszeszedese, javaslattetel. Kriterium, h julius kozepeig kell "mukodnie" a kivalasztott novenyeknek, viragozniuk, gyumolcsot erlelniuk stb, mert akkor er veget az iskola. Ajanlottam a gyereknek a csalan es a sunzanot listaba tetelet, amin nagyon rohogott, de nem fogadta meg :D. Vegulis azok is az erzekekre hatnak, nem is kicsit ;).


A kerteszetben vegul vettunk, tobbek kozott, egy loganberry nevu novenyt, amirol en meg csak nem is hallottam, a gyerek a belepeskor hangos ordibalassal rohant a gyumolcsbokrok fele es talalt is. Meg voltam gyozodve, h az vmi mitikus noveny, vmi konyveben olvasta, pedig nem. Sot, ilyen szep.

No comments: