Thursday, February 26, 2009

Restancia

Az elmult het esemenydus es erzelemteli volt, az ilyesmi pedig nem kedvez a blogirasnak. Csutortokon elmentunk biciklizni tanulni, elvittuk John havert is, aki a kolcsonosen bestest friend kategoriaba lepett. Amit azert nem ertek, mert az egyuttleteik focsapasiranya az en gyerekem nyigatasa, legalabbis nekem igy tunik, de talan az en gyerekem szereti, ha nyigatjak. A bicajozason eleg markansan elojott, h mit tud egy atlaggyerek atlag intelligenciaval es atlag koordinacioval es mit egy nagyon okos ketbalkezes (ezesetben labas). Elmeletben az enyem mindent tudott, centrifugalis erotol kezdve a surlodasig, a gond csak az, h a bicajozas egeszen erosen gyakorlatorientalt foglalatossag, abban pedig nem jeleskedett. Az okato szerint azonban eleget tud ahhoz, h a nemsokara megis megtartasra kerulo iskolai biciklioktatason siman vegye az akadalyokat. A bringa viszont leszerepelt, bar a boltos megszerelte, de nem jol, nyikorog a fek, nehezen valt a valto, vissza is vittem szombaton, molyoljon meg rajta egy cseppet...

Penteken elmentunk uszni, keszulve a negyedikei galara, a melluszasa rengeteget javult, bar meg mindig dominal a botsaska formacio. Este meg ugraltunk is egyet, aztan onnan haza sem jove mentunk anyoshoz. Nem volt igazan sikeres tura. Ott indult, h vegre nem felejtettem el, amit minden alkalommal megfogadok, h viszem a parnamat es a paplanomat, keptelenseg egy mellig alig feljovo, tobbretegu (=bazi nehez es merev), viszont pamut (=zero hotarolas) takarokupac alatt rendesen aludni. Amikor anyos meglatta a zsakot, oriasira kerekedett szemekkel kerdezte, h nem jo az o agynemuje, mi meg sutan magyarazkodtunk, h dehogynem, csak nem akartuk h 1 nap miatt mosnia kelljen rank. Megnyugtatott, h nem szokta valtani minden alkalommal, amit orommel nyugtaztunk, tudva, h nem szokta es h a mult heten a sogorek aludtak nala. Letojom mar konkretan, h min sertodik meg, valamin ugyis mindig. Amugy imadom, tenyleg, a letezo legjobb anyos, akit csak kivanni lehet, de high maintenance erosen. Amikor ezt hazafele megemlitettem a fianak, csak annyit felelt, h "you are preaching to the convert", ennyiben maradtunk :)
Szombaton nem tortent semmi, illetve elmentunk a kedvenc tengerparti fishanchipsezhez, ahol a gyereknel csak az apja evett tobbet, pedig mi sem vagyunk kispalyasok anyossal... A hazi desszertjeik egyszeruen felulmulhatatlanok, a hal meg mar regota vilaghiru. Este megvacsoraztunk Nannyval (nem tud fozni, kb mint minden angol ismerosom, ami azert meglepo, mert etteremben tok jokat lehet errefele enni, tehat kb lehetne fogalmuk, h mi az izletes es mi nem, de megsem tudnak) es hazajottunk, pasinak dolgoznia kell felkialtassal, ami nem is volt hazugsag.

Vasarnap delelott a szuneti hazifeladatok tisztazasa volt soron, ugyis mint hajonaplo teaval_oregitett papirra atmasolasa, pecsetnyomoval diszitese, terkeprajzolas es egyebek. Annyira jol sikerult, h hetfon a gyerek megkerte tanbacsit, h ne javitson bele (sic!), mert igy akarja megorizni, "nem piros filctollas belefirkalassal!" -es ezert nem rugtak hatson paroslabbal, ahogy engem anno rugtak volna gondolom-, tettunkvettunk delelott. Delutan pedig sielni mentunk. Nem is tudtam, h hozzank feloranyira van egy egeszen komoly muhavas (olyan szonyegfele cucc) palya. Nem nagy, de tanulasra kivalo. Gyerek a csoport kozepkategoriajaban hozta az atlagot, voltak nala jobbak de rosszabbak is. Az osszbenyomasom nem volt tul jo, kulonosen, amikor a melegedobol a palyahoz visszaterve a 8 gyereket egyedul talaltam a padokon, az oktato elment szunetet tartani... a ket oras lecke volt 30 penz gyerekenkent, gondolom annyiert kibirhatna 15 perc pisiles nelkul. Kulonosen, h a legidosebb sem volt tobb mint 12, a legkisebb meg talan 6. Az ismertetoben meg egy hang sem volt arrol, h nem hagyhatja el a szulo a palya szelet (abban a morva hideg szeles idoben nem is maradt ott egy sem, en is csak fotozni mentem vissza, hatha a hoeken tuljutottak mar, de nem). A masik, h ok, h nem viszik oket elso alkalommal a nagypalyara, de 8x lecsuszni az 5 meteres 5 fokoson es 1x a 20 meteres 10 fokoson nem igazan sieles. Tanulsag, h legkozelebb (ha lesz olyan) magan viszem a gyereket, igaz h abbol 80 penz az ugyanennyi, de csak o lett volna es nem kell megvarnia, amig Aranka elszanja magat, h megis lecsuszik, sokadik unszolasra, peldaul. Es Benoke nem loki le viccbol, mert turelmetlen, h o menne mar. Meg ilyenek. Az egy, ami miatt megerte mindenkeppen a sikaland, hogy mar biztos, h nem lenne abszolut penzkidobas elvinni a gyereket, csinalna is szivesen es kepes is ra, jovore mindenkeppen megyunk egyutt. :)

Aztan vegre megint hetfo lett es iskola es nyugi. Szerdan meg terapeutanal voltunk felulvizsgalaton, ami szinten nem lett pozitiv elmeny, de inkabb irok rola maskor.

No comments: