Tuesday, February 3, 2009

Bicikli

Az iskolaban (ami amugy ma is zarva, a megye osszes tobbi iskolajaval egyetemben) az otodikeseknek holnap es holnaputan "bikeability" oktatas lesz, tervek szerint. Az iskolaudvaron tanitjak oket elindulni, megallni, biztonsagi szabalyokra. Gondolom ugyanaz, mint amit 2 eve maganuton csinaltunk 2 vagy 3 hetvegen. Allami a kezdemenyezes, minden iskola csinalja. A hatodikosok mar kozuton csinaljak ezt es talan tovabb is, mint 2 napig.
Biztositani kell a gyerek utbiztos (mukodo fekek stb) bringajat. Szombaton el is vittem a bicajt a sarki boltba, nezzek at. Tegnap hivtak, h a vaz el van repedve, nem is foglalkoznak massal. Szivesen eladnak nekem 100 penzert egy ujat, ha kerem...
Ott van a masik bringa, ami a vetelkor meg nagy volt, azota tuti belenott a gyerek, viszont ahhoz, h kiszedjem a garazsbol, ki kene asni az elotte allo kocsit, azzal elorebballni, h a garazsajto kinyithato legyen. Es hat az ugye 2 eve nem volt hasznalva, ki tudja, egyaltalan a gumik epek-e meg.
Vegul beszeltem a tornatanarnovel (alias osztalytars anyukaja), aki szerint nem gond az sem, h a gyereknek nincs bringaja, 2 csoportban tanitjak oket, kolcsonkerheti valakiet. Mar ha egyaltalan megtartjak a ho miatt (tanero szerint "ki fogja az udvart emiatt letakaritani, mikor arra sincs ember, h a jardat lepucoljak"). Mar ha egyaltalan kinyit az iskola...

De nem fogok a kardomba dolni, ha kimarad ebbol, szerintem o soha az eletben nem lesz alkalmas arra, h kozuton biciklizzen, velem tuti nem fog, nekem az is eppen eleg stressz, amikor a forgalommentes repteren kerekezunk egyet. OK, a "soha az eletben" talan tulzoan eros kifejezes, a ketelyeim azonban megalapozottak, h meg jopar evig nem lesz szukseg a biciklitudasara. Addig meg eleg, amit mar most is tud. Ha meg minden kotel szakad, maganuton is megtanittathatom neki amit tudnia kell.

No comments: