Thursday, March 26, 2009

Pszichologus vizit

Ismet megtekintette a gyermeket a nevtanos pszichono termeszetes elohelyen, az iskolaban. Ismet jol szorakozott rajta, aminek megint orultem, immar 500 penzert :P. Ami ujdonsag, h csak majdnem bogtem el magam, mondjuk igazabol nem is volt sok bognivalo, ujdonsagot nem sokat hallottunk. Ami meglepetes, h a felveteli miatt kell izgulnunk, nem a kozepiskolai bennmaradason, eddig nekem valahogy forditva tunt logikusnak. Eddig attol tartottam, h ugyan a bekerules izipizi lesz, a bennmaradassal fogunk kuzdeni. Ez a noci szerint nem lesz gond, ha mar bentvan akkor segiteni fogjak, vannak strategiak, modszerek, tanulopar, mentor es meg sok mas, kaptam egy egesz vaskos ismertetot ezugyben. Viszont egyaltalan nem biztos, h sikerul bejutnia, egyreszt a creative writing bizony nem erossege (magyarul fogalmazas), kiveve persze, ha valami fogaravalo temat kap, de olyan azert nem sok van. Meg az x ideig egyhelybenules, egy feladatra koncentralas meg nem erossege. Persze mindezeken lehet dolgozni, fogunk is sokat.
Szerinte a gyerek rengeteget erett, komolyodott, mar nem csak azert vegez el egy feladatot, mert azt erdekesnek-izgalmasnak talalja, hanem mert az ot megkero felnottnek a kedveben akar jarni. Ami oriasi dolog.
Szerinte a fizetos iskolak fele kellene iranylnunk, ahol sokkal tobb szemelyreszabott segitseget kaphat, pl hosszabb vizsgazoido, szgep-laptop hasznalata keziras helyett, extra segitseg a koncentralasban, kulon terem csak neki es hasonlok. Allami grammar-school eseteben ilyenrol szo nincs. Bar ha atmegy a vizsgan, akkor orommel vallaljak azok is az extra tamogatast, erdekesnek talaljak az ilyen gyerekeket, hat orulok neki. Mondjuk en is erdekesnek talalom...

No comments: