Wednesday, March 11, 2009

Nyilt nap es egyeb iskolai dolgok

Hetfon nyilt nap volt, 10-12 kozott lehetett megnezni, h mi tortenik az intezmenyben, ugy tettek, mintha mi szulok/latogatok ott sem lennenk (na persze :P). Kaptam egy hatodikost kiseronek, helyesokos kislany, nem tevesztett szem elol, pedig mondtam neki, h 6 eve ismerem a jarast :). Komolyan vette a feladatat.
A studioban pont az enyem osztalyanak volt zeneoraja, 4 hangszeren jatszottak vmi jazzes-szinkopas, fura ritmusu darabot. Enyem veletlenul (?) egy keyboardot kapott (hordozhato minizongora, foldon ulve jatszotta rajta a basszust). Parszor eljatszottak egyutt, aztan kisebb csoportokban at kellett irniuk, improzni kicsit. Hol van ez a mi huje mutogatos szolmizalasunkol, meg az elmeleti zenetanulastol. Mai magyar zeneszerzokbol irtunk dolgozatot, sic!
Aztan bementem az otodikesekhez, termeszetes elohelyen figyelni meg a kolkot. Tanbacsi, mind a 198 centijevel csak ugy tornyosult folottuk az aprocska teremben. Amelynek nem latni a falat, ugy ki van dekoralva sajat alkotasokkal, tananyaghoz kapcsolodo illusztraciokkal. Aztan a hatodikosokhoz kertem magam vezetni (ha mar ott volt a guide :P), akik szamitogepen jatszottak, mindazok, akik nem dolgoztak kiserokent. Tanar sehol. Ez fura volt, hiaba jomagaviseletu vegzosok, azert csak 10-11 eves gyerekek. A szomszed teremben a taplaleklancot tanito tornatanarnonek szoltam (akinek hetfo a szabadnapja nemmellesleg) es el is kuldte az egyiket, h ugyanmar keresse meg az igbacsit, alias hatodikos osztalytanito. Vannak furcsa dolgok mostanaban arrafele, enyhen hianyos a tanari garda. Az igbacsi felesege, ugyis mint masodikos osztalytanito es alsos koordinator, valamint ighelyettes eppen gyesen van, a negyedikesek osztalytanitoja 1 honapon belul szul es mar nem dolgozik, a franciatanarno a nagybeteg ferjet apolja fultajm, a ferfi tornatanart es az egyik napkozis tannenit pedig a napokban rugtak ki, mert osszeszurtek a levet. Fejenkent 4 gyermekuk van, akik kozul oten jartak ide, szep kis tortenet...
Franciat a tornatanarno tanit, ugyan osztalyzatot nem kaptak ra a felevi biziben (gondolom ugy voltak vele, h kepesites nelkul csak tanithatja, de ne osztalyozzon), de ez a gyerek eddig sem letezo franciatudasan nem hagyott nyomott. Sot, mintha mostanaban az oui es a non kijonne a szajan neha. Bar mar reg feladtam, h a franciatudasert reklamaljak, irniolvasni megtanitjak jol (hehe, irni nem annyira jol), franciaul majd megtanul ha lesz kedve. Csapatsportokat a gyerekem osztalytanitoja tanitja a fiuknak. A negyedikeseket 3 tanar fedezi valtasban tulorazva, nem tudom miert nem vesznek fel uj embert. Ha jol tudom, a masodikosoknak van pottanitoja.
Szoval zajlik a zelet a ziskolaban is...

No comments: