Tuesday, April 9, 2013

Utlevel

na, azt nem sikerult csinaltatni itthon sem, ezert asszem kar volt hazajonni. Az amugy nagyon kedves ugyintezo javasolta, h csinaltassunk neki szemelyit, ahhoz csak egy szulo kell, nem ketto, mint az utlevelhez. Sajnos a nambortu szulot helyettesithetendo valasi vegzes nem tartalmazta, h en vagyok a kizarolagos gondviselo meg jogi kepviselo (tobb mint tiz eve, h aszittem h igen), a halotti igazolvanyt meg nem vittem, meg amugysincs leforditva, utlevel ugyben meg futunk majd par kort (az en lakcimkartyam megletet bemondasra elhitte, jofej volt nagyon, de a gondiviselosegen mar nem tudott tullepni, ami fura, mert a gyereknek a valasi vegzes kezhezvetele utan egy hettel lett utlevele, addig az apja minden erovel vetozta, beke poraira, nem volt szep valasunk...).
Az sem volt vicces, h mivel mar nem Onkormanyzati kerdes az Okmanyiroda, raadasul jarasi kompetenciaval, ezert talan meg Baranyabol is alltak/ultek sorba a varoban, ami kisebb volt, mint anyamek nappalija, ami nagyobb talan mint egy atlag panel nappali, mivel nem panel, de messze nem tancterem, szoval a varo annal kisebb volt, a sacc/kb 50+ nepsurusegre NAGYON keves. A legidegesitobbek azon versenyzok voltak, akik a levegotlen varobol inkabb az utcara menekultek es nem neztek be kello gyakorisaggal, aztan persze elmulasztottak az amugy teljesen randomnak es minden logikat nelkulozonek tuno sorszamukat (a fizetett rendfenntarto es az onkentes rikkancsok sem tudtak minden behivni), ami miatt kesobb paradeztak, volt am ott minden, ami egy Kusturica filmet elvezetesse tesz, az elo allatokon kivul, meg notaszo is, amikor egy nagymama ugy gondolta h a szamara vadidegen kisbaba sirasara a nepdalenekles lesz a megoldas (nem volt), csak megelni volt nem annyira elvezetes.
Masfel orat vartunk, megfejelve a hianyos iratok miatti bonyolodassal, jo ket oran at ott voltunk, igazolvany majd ugy harom het mulva, arra nincs is surgossegi opcio, bar akkorra mar puhara voltam fozve es nagyon kellett pisilni, minden vagyam a kilepes volt csak. Gyerek csak egyszer akadt ki, amikor visszaadtak az alairos papirt, h ne Keresztnev Vezeteknev sorrendben firkalja le a nevet, hanem magyaroschan, forditva, mikozben ugye o csak felig magyar es IGY hivjak. Az ekezet hianyan is rugoztunk egy sort, halistennek a szuletesi anyakonyvet fordito maca nem buzgolkodott anno az ekezettel, merugye nincs is neki (cserebe az olasz verzioban kotelezo e vegzodese sincs, ezen a digok szoktak elegedetlenkedni, mi minden naciot magunkra haragitunk :P)
Holnaputan majd a szemelyimmel fogok hazautazni, h megmutassam neki, h azzal is lehet es nem gond, csorikam, a szabalykovetesevel...

3 comments:

kisrumpf said...

Jaj, jaj, ugyanezek voltak! Meg szamot is mulasztottunk, mert hazamentunk ebedelni, amikor 3-4 oras varakozast josolt az ajtonallo... Acelidegzet kell ide, kerem. S meg a hosszu ót is a nevemre kenyszeritettek.

zsuzsi said...

Hazamenni ebedelni? Renitensek! :)))
Mi a varobol sem mertunk kilepni, szegeny, majdnem 80 eves apam ott alldogalt, aztan lottem neki szeket, bantam nagyon, h engedtem, h velunk jojjon.
De ulve mar az ido is gyorsabban telt, jokat anekdotaztunk :)

zsuzsi said...

Ti is a Moszkva teren voltatok? Oppardon, a Szel Kalman teren? SOHA nem fogom megszokni, a Moszkva az a Moszkva es kesz.