Wednesday, March 3, 2010

iskola meg egyebek

Tegnap megjottek az osszes iskolakbol a hirek. A sarki kispiszkosban tart karokkal varjak, ami azert nem baj egyaltalan, mert oda is vagy 3xos a tuljelentkezes, a nem tul jo hire ellenere*. Az egyik osztalytars kislany allitolag egesz delutan sirt, mikor megtudta, h oda kapott csak helyet... Az en gyerekem is kiakadt nem kicsit, volt egesz delutanos onmarcangolas, a huje apja meg ontotte az olajat a tuzre kannaval, mikozben a gyerek tenyleges eredmenye hat hogyis mondjam, igencsak kivalo. OK, voltak ott kivalobbak, de azert azt hozza kell venni, h angolbol o hivatalosan gyenge (mikozben siman megutotte a felveteli kozepatlagat, es a felveteli joval erosebb, mint az orszagos atlagot firtato majusban esedekes zarovizsga teszt) es matekbol sem zseni, nagyon okos, de nem zseni. Amibol o zseni, az kornyezetismeret (science), csak azt nem kerdeztek. Siman leiskolaz nagy, okos felnotteket csillagaszatbol, igen szeles ismeretei vannak biologiabol, foldrajzbol es persze a szgepprogramozas, dehat ezeket mind nem kerdeztek. Es hiaba kapott extra idot, az nem segit neki a pocsek kezirasan, a koncentralasi nehezsegein, a sok kisebbnagyobb hendikepjen, csorikam. Szoval este, mikor keson ugyan, de hazaertem, felmentem hozza es osszevissza dicsertem, megnyugtatva, h BARHOVA menjen is (meg julius vegeig sokminden tortenhet) mindenhol remekul fogja magat erezni, mindenhol rengeteget fog tanulni, a sarki iskolaban o lesz a tunderkiralyfi (a lanyok a sarmja miatt fogjak imadni es a kedvessege miatt, a tanarok az eszet es a humorat fogjak szeretni, a fiuk pedig remelhetoleg elfogadjak, h zizi meg kicsit mas, de segitokesz es jofej, a mostani iskolaban is szeretik), ha meg az erosbe kerul be megiscsak, akkor gatyafelkotes es rogyasig tanulhat mindenfele izgalmasakat. Amiket a sarki iskola eseteben majd en megtanitok/megmutatok neki.

Mar nem sirok :)

*amely nem tul jo hir persze lassabban valtozik, mint a tenyek, mert az eredmenyeik egyre jobbak, a viselkedesuk egyre jobb, szoval annyira nem borzaszto am az a suli, csak ugye van jobb. (Mondjuk az emlitett kislany elso helyre egy olyan kereszteny iskolat tett, ami egy, a korzeti korhazban dolgozo ismeros szerint a tini terhessegek fo forrasa a kornyeken, erthetoen, hiszen elvetetni tilos, bar a hazassagon kivuli szex is az... na mindegy, en ANNYIRA nem vagynek oda, plane ha lanyom lenne.)

Az egyebek. Leadok oktatasos napokat, h tobbet lehessek a csemetevel delutan es tobb idom legyen tanulni, talan felveszek meg egy kurzust, bar nem valoszinu, mert kezd necces lenni a meglevokre keszules is. Pasi dolgozik latasmikulas, de ez nem uj.

Es a nagy hir (bar az iskolai mizeriak mellett minden eltorpul), h egy mely lelegzettel rakattintottam egy internetes konyhasra, kihivtam, kiszamolta (NAGYON jo volt a pasi, rengeteg olyan otlete volt, ami nekem eszembe sem jutott), alkudoztunk es egy 4 szamjegyu osszegert (bar egy tekavej pizzat sem adnak az otszamjegyutol elteresert...) majusban lesz egy vadiuj, szepseges konyham. Ha lesz kep, majd berakom, allitolag lesz szgepes latvanyrajz, egyelore csak kezi alaprajz keszult. A szine "ruby-ivory" es persze a koracel egyebek. A munkalap sotetszurke "slate" imitacio. Mar csak azt kene kifundalni, milyen szinure fessem a falat...

Megvagyunk. :)

No comments: