Sunday, March 14, 2010

Botrany

es megint iskola, ofkorsz. A gyerek osztalyaba jaro 17 koloknek osszesen 15 kistesoja van 1 es 9 ev kozott es a 2 1 evesen kivul mindegyiken volt mar a suli egyenruhaja legalabb par honapig. Ezek kozul 1 marad az iskolaban tutira, az anyja a tornatanar (bar o sem hepi, de gondolom nem akar a sajat labara lepni azzal, h mashova hordja a gyereket, kulonosen, h a nagyot amugyis mashova kell majd szeptembertol). Masik 3 (1 csalad) meg nem biztos, de sztem ok is mennek. 15 gyerek ebben a suliban egy egesz osztaly, de meg egy igen tulzsufolt allamiban is max egy fel, 30nal nincs tobb gyerek sehol. Es bar messze vagyok az iskola pletykaforrasaitol, de a gyerekem legjobb (negyedikes) haverja mar elment, abbol az osztalybol 1 3gyerekes csalad szeptembertol tuti megy es egy masik 2 gyerekesrol is tudok.
Botrany nr2, holnaptol nem igazgato tobbe az igazgato, bar egyelore marad mint hatodikos tanar, allitolag olyan szinten szarik bele mindenbe, h az anyja, az iskola 70+ eves tulajdonosa visszaveszi ezt a feladatot. (Valahol sajnalnam, de a havi majd 500 fontom megakadalyoz ebben...) Tehat nem varnak julius kozepeig a felmentesevel, uj igazgato majd szeptembertol jon amugyis.
Botrany Nr3, a tavaly megepitett studio, ahol kis tornaorakat, zeneorakat tartottak (tavol van a tobbi teremtol, nem hallani a muzsikalast) es a hozzatartozo udvar, ahol az elmult evben a gyerekek atadasatvetele tortent, mint az (immar ex-) igazgato tulajdona, mar nem kepezik az iskola reszet ezentul, a mult heten elkezdodott a lekerites, ott mostantol kizarolag crossfit (enyempasi megfogalmazasaban gejrobix) fog zajlani, az elokert meg a parkoloja lesz, miutan egyet sikeresen megoldott a lelepo igazgato, nevezetesen a szemkozti templommal a viszonyt veglegesen elcseszte, ott nem parkolhatunk sem mi, sem az o kliensei. Ehhez kapcsolodik a
Botrany Nr4, a templom parkolojanak nem hasznalata. Az iskola egy pici, szuk utcaban talalhato, a szulok tulnyomo tobbsege autoval hozzaviszi a csemetet, tobbet nem is mondok, kiki hasznalja a fantaziajat. Eddig a szemkozti parkolot hasznalhattuk, mostantol tilos. Koszi.
Botrany Nr5, ami ugyan minket direktben nem erint, de igazabol a legdurvabb sztem. Iden osztol azok a gyerekek, akik nem hozott uzsonnat ebedelnek, reggel valaszthatnak, mit kernek eedre, hideg vagy meleg kajat. Ez korabban trimeszteres ontasban kerult kivalasztasra, nem volt mindennapos valogatas, ergo tervezni lehettt vele, nem tudom kinek a zseni otlete volt, ekkora intezmenyben ez kivitelehetetlen, alig van 200 gyerek. Amikor valami nepszeru etel van, pl jacked potato kerul teritekre, akkor persze mind azt ker, ami persze azzal jar, h nem eleg amit rendeltek. Nem rendelnek mindenkinek egy meleg es egy szendvics opciot is ofkorsz. Azt hiszem, h ha a gyerekem azzal jonne haza (tegnap party volt, azert vagyok ilyen jolinformalt :P) hogy natur salatat es reszelt sajtot ebedelt, mert meg kenyer sem maradt, nos nemkicsit boritanam az asztalt valakire. Vagy ha azzal jonne haza, h azert, mert hatodikoskent segitett a kicsiknek (understaffing???) es emiatt NEM VOLT IDEJE enni es siman lenyomta a delutanos menetet a reggelijevel a gyomraban, nos akkor meg talan ajtot is borogatnek. A csucs az volt, amikor 4 centis mukormos posh anyuka azt meselte, h a gyereket azert csesztek le, mert MOSOGATAS miatt kesett a delutani orarol, ezen mar csak rohogtem. Mondtam neki, h csirap, ha mar tanulmanyilag nem keszitik fel a gyereket egy jobb iskolara, legyen az barmennyire okos, legalabb mosogatni megtanitjak oket, az is lehet penzkereset. Nem ertekelte a humorom, o inkabb arra szeretne megtanittatni a lanyat, hogyan banjon a beosztottakkal, es van otthon mosogatogep, hat ahhoz nem jo iskolat valasztott o sem :PPP

Azert azt elmondhatna valaki, hogy nekem milyen picsa karma jutott, hogy igy bele birok valogatni dolgokba???

No comments: