Friday, October 9, 2009

Kozepiskola reszletesen

Osszefoglalom, amit eddig tudok. A mi megyenkben 3 allami kozepiskolat lehet a listara irni, un nonpreferential choice vagy mi, tehat egyenerteku a 3 (elmeletileg, de ebben senki nem hisz). Maganba maganuton kell jelentkezni, azok ebbe nem szamitanak bele. A felvetelizos iskolakba keruleshez a vizsgaminimumot hozni kell. A gaz, h szamos kozepiskola a jelentkezesi lap leadasa utan vizsgaztat, tehat az ember vaktaban beirja a gyereket, remelve, h nem lesz a vizsga napjan dekoncentralt, szerelmes, csalodott valamiert stb. Ha a vizsga nem sikerult, akkor az az iskola automatice kiesik a listarol, marad 2, celszeru legalabb 1 nem vizsgaztatosat is beirni.

A Wallington iskolaba 1608-an mentek vizsgat irni a 120 helyre, saccperkb 400-an utottek meg a szintet, ebbol lett a gyerek a 377 333 ponttal (a minimum hatar iden 326 volt). Az elso 120-nak olyan levelet kuldtek, h fel vannak veve, a tobbi 280-nak meg olyat, h atmentek a vizsgan, eselyes, h bekerulnek, mint nekunk is. Tavaly 15xx jelentkezo volt es a 375. volt az utolso, aki bejutott. Az elso 120, amennyiben a Wallingtont teszi a listan elso helyre, akkor automatikusan bekerul. Amennyiben tobb helyre is vizsgazik es mindenhol bent van az elsok kozott, akkor kulon kell nyilatkozni, h melyik helyet keri.

Az 1600 a 120 helyre durvanak tunik, meg talan a 400-120 arany is, de halisten nem annyira durva azert, mert azon a kornyeken van meg 2 nagyon hasonloan nivos iskola (az egyik a mi kedvencunk Wilsons), plusz meg par magansuli is, ahova kb ugyanez a gyerekanyag jelentkezik, tehat a 400 gyerek eloszlik legalabb 3-4 iskolaba. Aki a vizsgakon atmegy, az jo esellyel bekerul valamelyikbe. Sajnos nekunk a harmadik mar tenyleg messze lenne, marad a sarki kispiszkos De Stafford, ha minden kotel szakad, ott is jol fogja magat erezni a kovetkezo 5 evben, legfeljebb nem az iskolaban tanul meg latinul...

No comments: