Thursday, January 2, 2014

Karacsony 2013

Halisten vege. Hivatalosan 14en dolgoztam utoljara, tehat hivatalosan azota "pihenek", hat ize...
Kezdodott azzal, h szeptember ota a 16val kezdodo hetem volt a legsurubb, minden napra jutvan vmi program, amikre mind elore kellett keszulni, altalaban nem keveset. Kozben persze ne feledkezzunk meg az unnepi elokeszuletekrol, legalabb kaja legyen minden napra a minimum 4,  idonkent 11 fos tarsasagnak.
Az otlet az volt, h a korabbi evek gyakorlata, miszerint mindenki hozzank jon 25en, olaszok inkluziv, ami 13 fo alapjaraton, szamomra nagyon megterhelo, ezert csinaljuk azt, h angol anyos+szingli sogor meg az olaszok elott meglatogatnak minket, a nagycsalad egyutt meg a pasi szulinapjara jon at, karacsony utan. Nem igazan gondoltam en azt at, h ezzel ugyan kevesebb embert kell alkalmankent etetni, viszont sokkal tobbszor. Tehat 21en megjott angol anyos+szingli sogor, utban a sogornomek fele, kaptak elokaracsonyi unnepi vacsorat meg persze fullinglis reggelit*, aztan elmentek, "hagyunk neked idot az olaszokra keszulesre"** felkialtassal.
Masnap este megjottek az olaszok, akik hoztak a szokasos unassuming formajukat, egy kis izgalommal, amikor 25en olaszanyos produkalt egy 17x/9y vernyomast, de masnap reggelre halisten jobban lett. Valoszinuleg nem birta a mediterran dietahoz szokott szervezete a hus/so/zsir terhelest, csorikam.
Tehat volt megint egy ejszakam, amikor a sajat agyamban alhattam egyedul, azt hiven, h ez mar igy is lesz sokaig, de tevedtem. Masnap este a pasi szulinapjara erkezo majdnem komplett angol rokonsag annyi csomaggal lepett a lakasba, mintha be akarnanak koltozni hozzank es mint kiderult, ennek egy lajtosabb verzioja be is kovetkezett. En total elfelejtettem, h angolanyos+szinglisogor bizony nalunk alszik, azt meg vegkepp, h masnap mi kellene angolanyost hazaszallitanunk***. Sebaj, jo kepet vagtam a dologhoz, vegulis az en agyam volt szita.
Aztan masnap arra jottem haza a kutyasetaltatasbol, h anyos nem csak kicsit elcsapta a hasat, mint a seta elott tunt, hanem azota sugarban hany, megy a hasa, a viz sem marad meg benne, pasi mar idopontot is szerzett az ugyeletes rendelointezetbe a faluban. Kb ket oraval kesobb anyos megkapta a labirintszervgyulladasra jo gyogyszert es a hanyast abbahagyva bekesen aludt az agyamban. Ekkorra vilagos lett, h ez meg jo par napig igy is marad :/
Most vittuk haza, utana beugrottunk az outletbe a gyerek siturajahoz szukseges maradek cuccot kiarusitasban olcson megszerezni, aztan holnap mehetek is az irodaba galyazni, ha mar 30an nem tudtam menni.

Tanulsag, gazdagnak lenni lenne jo, mert akkor elhuzhatnek az iskolai szunet kitoresevel vhova pl sielni vagy medencezni, megsporolvan a mostanra kb megutalt karacsony minden nyuget. Az sem teszi ezt a cecot szimpatikusabba h evek ota eloszor tobb ajandekot (penzt) kaptunk, mint adtunk. Meg igy is sokkal tobbe volt, mint ha a gyereknek adok mondjuk egy huszast, eszunk vmit es kesz.
Igazabol nem tudom melyik verzio a jobb, az egyszerre nagy tomeget letudni vagy a sok kisebb adagban erkezo rokonsag, utalom mindkettot.
Buek, es ne beszeljuk errol tobbet****


* a reggelit megsporoltam volna egy nagycsaladi karacsonyi vacsora eseten
** ertsd huzhattam friss agynemut nekik es moshattam azt egy ejszaka utan.
*** ertsd a lanya semmilyen formaban nem vett reszt a fuvarozgatasban, mikozben mindket gyerekuk rendelkezik mar sajat autoval, nekik maguknak is van ketto. Mondjuk a beteg anyjat sem sietett magahoz atvinni, tegnap este akartak beugrani, h meglatogassak, mielott hazamegy,  szilveszterezesbol hazafele menet, de kedvesen elhajtottam oket a verbe, mindennek van hatara...
**** kb augusztusig, amikor angolanyos es sogorno elkezdenek zizegni karacsony ugyben, ehhh

No comments: