Sunday, April 5, 2009

Tavasz van

gyonyoru. Nagykonyvi, csudaszep, mar vagy 3 hete. Ma talan meg a kertbe is kimegyunk, bicajozni a repterre viszont mindenkeppen. Meg igyekszem mindent kimosni a turne elott. Meg vasarolni is kell, lastminute ajandekokat, ilyesmiket. Es muzeumi belepoket foglalni, ne kelljen mar a keveske firenzei idot sorbanallassal tolteni.

A het esemenytelen volt. Mindennap tortent ugyan valami, de a mosogatast nem fogom blogolni azert. A kiserletem egyelore inkonkluziv, gyerek nem zizzent meg a korlatlan elektonikus kutyuhasznalattol, mondjuk a hosszutavu hatas meg nem lathato. Amikor kerem, tobbkevesebb ellenallassal leteszi, jon segiteni, jatszunk eztazt egyutt is. A modora megfelelo, a kedve jo. Talan kinott abbol a korbol, amikor igazan megzizzent az ilyesmiktol, vagy nem tudom.

Napi szinten parazok a kozepiskolatol, kezdem utalni a gondolatat is, mi lenne NEKI a legjobb, mit engedhetunk meg magunknak, hova birom napi szinten elhurcolni (tomegkozlekedes kizarva meg jopar evig). Ha ezt az iskolat irom be elso helyre, amaz szoba sem all velunk. Es vicaversa... Mi lenne a jobb, egy akademiailag eros (ertsd 99% egyetemi felveteli arany), am szocialisan kevesbe dedelgetos (nem fogjak nagyon toleralni, ha azert nem megy be orara, mert nem talalta meg a termet), vagy egy vegyesebb agykapacitasu diakokkal teli (nem biztos, h a mateklecke mgirasa a sikk), de szemelyreszoloan inkabb odafigyelo iskola? Ahova flepnivel siman felvennek, a flepniszerzesre viszont semmi eselyunk mar, ha 3 eve nem kaptuk meg, mostanra meg ahhoz kepest is sokkal jobban funkcional minden teren. Voltunk a heten a 3 evvel ezelotti kisegito tanneninel vizitelni, akinek van egy ilyesmi tipusu, szinten nem flepnis, viszont szocialisan szinten zizi gyereke. Remekul elvolt a 2 gyerek, egyik az egyik wiin jatszott, a masik a masikon, neha valtottak. Semmi vita, hangos szo, nyavogas, egyik sem vernyogos tipus amugysem.
A tanneni egy masik iskolaban dolgozik azota, abban, ahova szivesen jaratnam (2. tipusu). A 10xes tuljelentkezes viszont elszontyolit erosen. Allitolag el kene kezdenem a gyereket interjukra hordani, a kiszemelt iskolakban felmerni a terepet, birnak-e, felvennek-e. Flepnivel oda vetethetnem fel, ahova tecc, allami iskolanak kotelezo lenne felvennie, meghat kapnanak ra extra fejpenzt, de ahogy mar irtam, flepnire semmi esely. Bar ezugyben futok meg egy kort.
A mi iskolank allaspontja, h a gyerek flepni nelkul is megallja a helyet, bizonyos dolgokban kell neki extra trening (ahogy a gyerek mondta, emotional lessons amire jarni fog az ignenihez), pl a rovidtavu memoriajat muszaj fejleszteni. A hosszutavuja elkepesztoen jo (tantargyi tanulasban semmi gondja nem lesz soha, amit 1x elolvas, az szamara mar orok tudas), viszont a rovidtavu hianya miatt keptelen pl atmenni az uton, anelkul, h elcsapnak. Most alma-banan-citromot jatszunk a kocsiban, ha vkinek egyeb otlete van rovidtavu memoria fejlesztesre, ne kimeljen, koszi. :)

No comments: