Thursday, March 8, 2012

A kutya

Mar majdnem harom honapja el velunk, ideje bemutatni. Kivulrol leginkabb fekete, kis feherrel. Ez majdnem a vesztet okozta, allitolag az ir ciganyok, akiktol mentettek, nem kedvelik a fekete szint, neki talan mazlija volt a total elhagyatottsag, amiben resze volt, amikor ratalaltak. Kb negy honapos volt, amikor Irorszagbol elhoztak, hat, amikor en veletlenul raakadtam a neten. Aztan ket het mulva a mienk lett. Kivulrol folytatva a bemutatast egy nagyon csinos joszagrol van szo, vekony, hosszulabu, hosszufeju, enyhen agarszeru. A fulet kismillio kombinacioban kepes mozgatni, fototanulmanyt kene csinalni rola.
Belul, mar azon rul, h makk egeszseges, egy jolelku, vidam kis kobold lakik, mindenkit szeret, mindenki a baratja, leginkabb a botos oreg neniket kedveli, akik a viszontszeretetuket sikoltozassal es hadonaszassal adjak tudomasara, amit nagyon elvez. (Tenyleg igyekszem porazra venni, amint botos oreg nenik tunnek fel a horizonton, de neha nem vagyok eleg gyors, vagy eleg hatekony, de a nenik is igyekezhetnenek a viszontszeretetuket maskepp, pl enyhebb botutesekkel kimutatni, ez szerintem elvenne a kedvet toluk, de ok inkabb csak velem orditoznak. Majd ha botos oreg neni leszek, meg fogom fogadnia sajat tanacsomat.)
A neve Harry volt, de ezt ilyen nevvel elo humanoid ismeroseink iranti tiszteletbol Hari betuzessel hasznaljuk. Amibol jobb napokon Haribo lesz, rosszabb napokon meg Szarevo Budos Dog.
Harom uzemmodban letezik. Kulteren leginkabb az agyament rohangaszast uzi, kergetozest mindenfele egyeb, erre kaphato elolennyel, leginkabb kutyakkal. Meg nem adta fel, h egyszer mokust fogjon, egyelore ok a jobbak faramaszasban. Belteren csak a sajat macskak utan rohangal, ebben kisebb nehezseget okoz szamara a ket bebikapu, azert csak kisebbet, mert helybol tud masfel meterre felugrani, a kapu meg csak 90 centi. De a macskak atfernek a kapun es alatta, ez lassitja a kutyat, amivel idot nyernek, h kimenekuljenek a fenti nyitott ablakok valamelyiken, esetleg magaslaton keressenek menedeket. Nyilt terepen siman lefutna oket.
A masodik uzemmodja es egyben ez a leggyakoribb is, az alvas. Ejjel az agyamban, illetve hajnalig az agyam melletti matracan, onnantol, amikor a legkisebb a veszely, h lenne erom neki ellentmondani, az agyamban. Napkozben kbozo ulobutorokon, neha a kosaraban. A poziciok a legvaltozatosabbak, gumiszeru gerincet sejtetnek, nemelyik fizikai keptelensegnek tunik. Amennyiben ketlabu egyed tevet nez, gyakran talalhatja magat megszallva az eb altal.
A harmadik uzemmod a lakas berndezesi targyainak modszeres es alapos tonkretetele, ragcsalas altal. Nem all szukeben a kifejezetten erre a celra beszerzett mu- es igazi csontoknak, plussjatekoknak, koteldaraboknak, de mennyivel viccesebb cipot meg tuzifat ragni, kosz is nagyobb van vele meg a human reakcio is teatralisabb.

No comments: