Tuesday, November 16, 2010

Hogyan csinaljunk hujet magunkbol? Elso lecke

Azert elso, mert tuti lesz meg tobb is (volt is mar sok, csak nem jutott eszembe leirni).

Tehat, irjuk ala a gyerek extra iskolai programjarol szolo reszletes beleegyezo papirjat, irjuk be az esemenyt a naptarba, majd ketnaponta emlekezzunk meg buszken rola, elmeselve kozben minden erdeklodo es kevesbe erdeklodo ismerosnek is (a blogra idohianyban felejtsuk el felirni, de gondolatban fogalmazzunk azert par blogbejegyzest), h egyetlen elsoskent (hetedikeskent) a 120+ kozul, bekerult az iskolai kvizcsapatba es megy versenyezni veluk mas iskolak ellen.
Az esemeny napjan feledkezzunk meg a dologrol de alaposan, majd amikor a gyerek 1 oraval a szokott idopont utan sem er haza, kezdjunk el panikolni. Termeszetesen ezt is a tolunk megszokott alapossaggal, kis siras is belefer, bar ezt igyekezzunk a masodik ora utanra idoziteni, elobb hiszterianak tunhet. Masfel ora mulva pattanjunk fel a tukrol, amiken addig ultunk, vagjuk magunkat kocsiba (amugy takaritos-melegitosen, osszekotott, de meg nem mosott hajjal, sminket sosem szoktunk tenni, annak hianya nem zavaro tenyezo) es robogjunk el az iskolaba, ahol ekkor mar, ugy tunik, csak a takaritok vannak. Talalkozzunk a gyereket (mostanaig) igen kedvelo, sok pakkal hazaindulo foldrajztanarral, aki a hirt meghallva, kezebol mindent eldobva, lohalalban fog elvagtatni valahova az iskola labirintusaban, ne kovessuk, remenytelen. Varakozas kozben hivjuk fel otthon kormotrago eletunk parjat, aki kozben a rendorseget is felhivta, de nem tortent baleset a delutan folyaman, amelynek azonositatlan 11 evesek is aldozataul estek. Majd talalkozzunk az igazgatonovel, aki mosolyogva megkerdezi, h nemeveletlenul a kvizcsapat tagja a gyermek es h alairtuk-e az elengedo papirt es 15 percen belul itt lesznek. Amugy nyert a csapat, 6 iskola kozott lettek elsok. (Olyan iskolakat hagytak messze maguk mogott, amelyek a mindenfele eredmenyessegi tablazatokban joval elottuk allnak.)

Ezen a ponton probaljuk meg diszkreten kibontani mosono frizurankat es valamifele glamurt eroltetni a kulsonkre (nem fog menni). Zsebkendo hianyaban legyunk lelemenyesek es diszkretek a csopogo orrunk altal okozott kenyelmetlenseg lekuzdeseben, mosolyogjunk buszken es zsebeljuk be a gyerek eszenek jaro gratulaciokat. Hivjuk fel az otthonmaradottakat, lefujhatjak a rendorsegi keresest. Az idokozben visszatero foldrajztanar elott NE hajoljunk a foldig halankat kifejezendo, ugyis utalni fog mar 5 evig...